HelpBOXens egenskaper

HelpBOX är en ny finsk uppfinning, som löser familjens leksakskaos i ett nafs. Leksaker kan städas undan med tre enkla rörelser tack vare HelpBOXens patenterade konstruktion. Det som förut tog 10 minuter sker nu på 10 sekunder!

Hemligheten ligger i planytan som från locket vecklas ut framför själva lådan. Enkelt och funktionellt. HelpBOX är mer än en låda. Den blir en del av leken tack vare kulissytorna.

HelpBOX CITY

HelpBOX CITY har bilvägar, en polisstation och en guldsmedsaffär. En byggarbetsplats och en halvfärdig bro. De medföljande flyttdekalerna gör staden levande med trafikmärken och bensinpumpar.

HelpBOX Space

HelpBOX Space utgörs av en rymdbas på en asteroid, där man framställer energikristaller som ska föras till Jorden. Tentakelmonstren ställer med sina elchocker till problem för de små spaningsrobotarna, HelpRoBOXarna.

HelpBOX Princess

I HelpBOX Princess’ danspaviljong pågår en födelsedagsfest. Hästarna lämnas i en särskild hage, där de får hö och friskt vatten. I parken har man picknick under eken.

Varje HelpBOX innehåller 4 klara ledlampor och en löstagbar strömkälla jämte medföljande batterier. Ljusen brinner upp till 1300 timmar och ger leken stämning då ljuset i barnkammaren har släckts. I stugan, båten, husvagnen eller bilen, där det kan vara dunkelt, hjälper ljusen till att bättre se leksakerna.

HelpBOXen har 2 förvaringsfickor för exempelvis bygginstruktioner och för den praktiska städningsskrapan. Med hjälp av skrapan fäster du dekalerna, samlar ihop leksakerna och låser vid behov lådan.

Du kan enkelt och snabbt foga stora Lego-lekunderlag till HelpBOXens konstruktion tack vare de speciella hörnsnitten. Nu är lekunderlagen och bygginstruktionerna på samma plats där också alla bitarna finns.

Enligt en marknadsundersökning skulle 93% av de svarande (126st) rekommendera HelpBOXen till sina vänner. I gruppen 7-15 år underlättade HelpBOX familjens vardag för 78% av de svarande. HelpBOX är bevisligen ny och annorlunda och den fungerar!

HelpBOXens historia

Hur Helena (3,5 år) hittade en liten kissemisse i lådan? Än en gång låg 15 liter legobitar utspridda på vardagsrumsgolvet och pappa kryper på alla fyra och plockar in dem i lådan. "Har nu ingen kommit på ett vettigt sätt att sköta det här förbaskade görat?"

En kväll i mars 2007 höll en esbofamilj på och förberedde sig för kvällsgöromålen. Familjens yngsta, en flicka på 3,5 år ville ännu en stund leka med sina legoklossar och leta efter en liten vit katt i lådan.

Förrän pappa ens hann blinka låg 15 liter små legoklossar på vardagsrumsgolvet och flickan som ivrigt breder ut dem över mattan i sitt letande efter kattungen. Svetten bryter fram i pappas panna och pulsen stiger – mamma kommer snart hem från kvällsskiftet och hemmet får verkligen inte se ut som efter ett bombnedslag. En aningen hetsk diskussion mellan far och dotter bryter ut om vem som nu ska städa legobitarna tillbaka in i lådan. Oväntat blir dottern just då trött och går snyftande till sin kvällstvättning. Legona blir kvar på vardagsrumsgolvet.

När barnen väl somnat sitter pappa och funderar över de återkommande tvisterna med barnen gällande lekssakstädningen. Fram kryper så småningom en idé om en låda vars lock utgör en planyta som när den lutas formar en rutschbana med vars hjälp man kan få leksakerna att glida tillbaka in i förvaringslådan. Så föddes HelpBOX och nu underlättar den även din familjs vardag!

HelpBOX är låda som är skapad för städning och förvaring av leksaker. Dess enkla mekanism ser till att leksaker snabbt kan städas tillbaka in i sin förvaringslåda. Till HelpBOXen hör också en serie ledlampor som skapar stämning i leken. Med hjälp av olika kulissdekalytor kan du förvandla HelpBOXen till ett lekunderlag.

Uppgifter

Mått:
bredd 42 cm, djup 40 cm och höjd 19 cm.
Ryms också i skåp / under sängen.
Volym:
30 liter
Tomvikt:
1,5kg (batterifodral medräknat)
Material:
 • Återanvändbar, giftfri, antistatisk, mjuk polypropenplast
 • Utsidan blank insidan matt
 • Färger genomskinlig och vit
Förpackningen innehåller:
 • Lådan
 • En ljusskena av aluminium (4 klara led-ljus)
 • Löstagbart batterifodral med batterier (1300h)
 • 5 st hållbara pärmgummiband
 • En praktisk städningsskrapa
 • En tema-kulissdekal
 • 2 löstagbara fickor i kortändorna
 • Ihopsättningsinstruktion (bakom etiketten)
 • 2 removable end pockets
 • Assembly instructions and a cover letter