HelpBOXar till centralsjukhusen

HelpBOXar till centralsjukhusen

Barnvårdsförbundet Suomen Lastenhoitoalan Liitto (SLaL) och HelpBOX har samarbetat snart ett år. HelpBOX har varit framme vid bl.a. SLaL:s skolningsdagar och i förbundets tidning. Nu har SLaL:s styrelse beslutat införskaffa ett större parti HelpBOXar för att donera dem till centralsjukhusens barnavdelningar runt om i Finland.

"Det är nu första gången som vi till sjukhusen donerar saker vi anser vara till nytta. Idén till att donera HelpBOXar föddes på årets Barnmässa", berättarSLaL:s verksamhetsledare Eila Seppälä-Vessari. "Vi hoppas, att den här produkten ska vara till glädje och nytta under barnets sjukhusvistelse", fortsätter Seppälä-Vessari.

- HelpBOX år också den första produkten som fått rätt till att använda märket "SLaL rekommenderar" (SLaL suosittelee). Jag är oerhört stolt och tacksam för det här, berättar HelpBOX uppfinnare Pasi Leskinen. HelpBOXar har sedan årsskiftet tills vidare varit i användning vid endast ett sjukhus. Men tack vare samarbetet med SLaL kommer de nu att distribueras också till de övriga. Det här är verkligen fint, säger en tacksam Pasi Leskinen.

Barnskötarförbundet Suomen Lastehoitoalan liitto ry donerar HelpBOXar till centralsjukhusen. På bilden verksamhetsledare Eila Seppälä-Vessari.