HelpBOX Lapsimessuille 2016, Lue lehdistötiedote

HelpBOX on mukana jälleen Lapsimessuilla 15-18.4. Helsingin Messukeskuksessa.

Saat HelpBOXit nyt kaikkien aikojen edullisimpaan hintaan, sillä tapahtuma on mahdollisesti viimeinen tilaisuus ostaa suomessa valmistettu aito HelpBOX.

HelpBOX ja kaikki tarrasetit yhteishintaan 29,90€!

Tervetuloa osastolle 6k120

HelpBOX Amerikkaan ja maailmalle

Vuonna 2007 Suomalainen upseeri ja perheenisä Pasi Leskinen kyllästyi pikkulegojen nyppimiseen ja päätti ratkaista tämän ikuisuusongelman. 2,5 vuoden tuotekehityksen tuloksena syntyi täysin uudenlainen lelulaatikko HelpBOX, joka avulla leikkiminen sai uusia ulottuvuuksia, siivoaminen käy sekunneissa ja lelujen säilyttäminen tuleville sukupolville oli ratkaistu yksinkertaisella, mutta nerokkaalla tavalla.

Vuonna 2010 Lapsimessuilla myyntiin tuli 250 prototyyppiä markkinatutkimusta varten, tuloksena oli, että 93% suositteli HelpBOXia ystävilleen, joten päätös tuotannon aloittamisesta Suomessa syntyi.

2011 Lapsimessuilla oli uusi tuotantoversio myynnissä, mukana 3 eri teemasarjaa; CITY, Space ja Princess. Tanskalainen LEGO Group otti keksijään yhteyttä 2011 joulukuussa ja 2012 HelpBOX kävi Legon arvioitavana Tanskassa LEGO brändin saamiseksi tuoteelle. HelpBOXilla ei ollut tuolloin kuin ETOLA jakelukanavanaan, joka ei kansainväliselle jätille riittänyt. Mutta he pitivät ideasta!

2012 marraskuussa oli Suomen Leijonan Luola ohjelman kuvaukset. HelpBOX sai 100 000€ sijoituksen Riku Asikaiselta, Anne Berneriltä ja Jorma Terentjefiltä. Kyseessä oli aiesopimus.

Helmikuussa 2013 HelpBOX oli mukana maailman suurimilla lelualan messuilla Saksassa ja keräsi 114 kiinnostuneen yrityksen käyntikorttia mm Toys'R'Us Globalin vice president Sharon Hartley kävi henkilökohtaisesti paikalla ja niin HelpBOX pääsi USAn Toys'R'Usin testeihin. He tykkäsivät ideasta, mutta ensin pitäisi olla massatuotantolinja. Siihen olisi tarvittu Leijonien lupaama 100 000€, mutta leijonat vetäytyivät rahoituksesta sen enempää selittämättä, tuote ei ollutkaan enää kiinnostava heille.

Vuoden 2013 aikana HelpBOX sai EU:n ja USA:n patentit. Kun Leijonien rahoitusta ei ollut saatavilla, maksuihin meni syöpään kuolleen äidin perintö, muuten HelpBOXin tarina olisi päättynyt rahan puutteeseen.

Vuosien mittaan HelpBOX on saanut näkyvyyttä useissa medioissa niin lehdistön, TV:n kuin radionkin puolella. Myytyjä laatkoita on jo 2000 kappaletta, ilman rahaa mainostaa. Lama Suomessa 30€ lelulaatikko on ollut monelle kallis investointi. Uutuus tuotteen myyminen on aina haaste.

HelpBOXilla on kuitenkin ollut vankka kannattajakunta Facebookissa, jossa HelpBOXin keksijä on pitänyt päiväkirjaa tapahtumista. Tälläkin hetkellä faneja laatikkolla on 2660 ja viimeistä postausta on luettu yli 14 300 kertaa ja tykätty 320 kertaa. Blogeja HelpBOXista on kirjoitettu lähes 20 kappaletta.

Vuonna 2013 Pasi Leskinen oli ensimmäisen kerran yhteydessä USA Leijonan Luolan Kevin Harringtoniin ja hänen Lightning Launch yrityskiihdyttämöön. Sopimusehdot olivat tuolloin huonot, joten siihen ei silloin tartuttu. 2016 sieltä tuli uusi ehdotus ja nyt tilanne on se, että sopimus on Suomessa luettavana ja allekirjoitusta vaille. Sopimuksen yksityiskohdat ovat salaisia, mutta idea on siinä, että HelpBOXin kaikki oikeukeudet menevät USAn ja keksijä Pasi Leskiselle jää vain rojalttien odottamisen rooli. Lighting Launch hoitaa kaiken myynnin ja markkinoinnin aina valmistajien hankkimiseen.

Näin ollen nämä 2016 Lapsimessut ovat viimenen paikka, josta Suomessa keksijän itse valmistamia avainlippu tuoteita voi ostaa. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen Pasi Leskinen ei voi itse mainostaa tai markkinoida keksintöään, joten ei tule haastattelujakaan.

On äärimmäisen harvinaista, että yhden miehen yritys pystyy luomaan uuden innovaation, patentoimaan, valmistamaan niitä kehittämällä niiden valmistamiseen tarvittavan teknologian, hankkimaan tarvittavan rahoituksen ja saamaan näkyvyyttä sen verran, että myyntiä on syntynyt parin tuhannen yksikön verran, ilman varsinaista mainontaa, oman virkatyönsä ohessa.