Tarinoita perheiden lelukaaoksista

Meidän Perhe -lehti ja HelpBOX kyseli maaliskuun numerossaan: "Millainen on teidän perheenne lelukaaos?"

Vastauksia saapui yli 330 kappaletta! Kiitos kaikille vastaajille! Kolmelle onnekkaalle Meidän Perhe arpoi HelpBOXit kaikilla kulissitarrapinnoilla. Onnea voittajille!

Lue tarinoita ja mieti tiedäkö sinä ketään ketään, jolle HelpBOX voisi olla avuksi? Tee hänelle tai itsellesi palvelus ja osta HelpBOX!

 • "Ihana" kaaos! Lapsen huoneessa ei kovin ole tilaa lelujen säilytykseen sillä nukun itse samassa huoneessa pojan kanssa. 9kk pojan lelut ovat siis "nätisti" siivottu olohuoneen maton reunoille. Pimeässä kun kävelee niin ei koskaan tiedä mihin astuu. Osa leluista kun pitää meteliä niin aina saa toivoa että pienisuuri herra ei herää päiväunilta. On autoja, laivoja, palikoita, palloja, opettava koira yms. Puupalikan reunojen päälle astuminen tekee kipeää jalkoihin ja syntyy kauhea meteli kun yhteen osuu niin samalla muutkin kaatuu. Poika kun on vielä siinä iässä että yritetään nousta seisomaan tukea vasten niin lelut ovat edessä sillä muuta säilytyspaikkaa ei ole. Aina saa olla raivaamassa leluja tieltä kun yrittää imuroida tai pestä lattioita. Se ei haastavaa ole mutta ärsyttää pidemmän päälle. Asunto kun muutenkin on suht pieni kolmelle ihmiselle.

 • -lelut eivät tahdo löytää omille paikoilleen

 • 1-vuotias tyttäremme omistaa enemmän leluja kuin me koskaan lapsuutemme aikana. Hän haluaa tutustua uusiin juttuihin, eivätkä mummot kiristele rahapussin nyörejä. Olohuoneemme ja tupamme ovat joka ilta kuin räjähdyksen jäljiltä!

 • 1v3kk ikäisillä kaksospojillamme on jo melkoinen määrä leluja. Löytyy pehmoleluja, dubloja, soivialeluja yms. Yritän siirtää välillä osan leluista syrjään, jotta mielenkiinto leluissa säilyisi ja uusia leluja ei tarvitsisi olla ostamassa. Itse olemmekin ostaneet melko maltillisesti leluja lapsillemme, mutta usein vieraat ja sukulaiset ostavat leluja pojille elleivät ole olleet äitiin yhteydessä joka on kehoittanut tuomaan ennemmin vaatteita.

  Uskon kaaoksen olevan meillä vasta edessä, koska vielä eivät pojat itse osaa leluja vaatia, mutta hetken kuluttua he osaavatkin jo sukulaisilta itse niitä pyytää.

 • 5-vuotta täyttävä Markus ja 2-vuotta täyttävä Tommi ovat suurilta suvuiltaan ja ystäviltään saaneet niin paljon lahjoja, että niiden järjestyksessä pitäminen vaatisi HelpBOX-lelusäilytyslaatikoita pikaisesti.

 • 6 lapsinen perhe ja nuorin 9 kk seuraava 2v osaavat laittaa lelusiivouksen hetkessä kaaokseksi.Sitten tulee porukan ainoa tyttö Jenni 6v miä en sit ainakaan siivoa noitten jäliä.no hetki ja Jukka 9v tulee koulusta ja taas taas justku mun kaverikin kohta tulee ni nää vauvat on taas levittäneet kaikki lelut.Sitten meidän 14v Jesse murkku pahimmillaan toteaa Niilo tai kiinnostuskiikarit ja sulkeutuu omaan huoneeseen facebookiin ja meidän kotoa pois lentänyt vanhin poika toteaa kotoa käydessä et lähdenpä kotia lepäämään ja minä kotiäiti siivoan siivoan siivoan.Mieheni yksityisyrittäjä on viikot poissa.

 • 6v. pojallani on iso huone, jossa lelut ovat kirjahyllyissä, lipaston päällä, vaatekaapissa sekä lattialla. Vauvan lelut ovat toistaiseksi olohuoneessa. Olemme muuttamassa uuteen asuntoon, jossa lapsille tulee yhteinen pieni, alle 10 m2 kokoinen huone, jossa ei ole vaatekaappeja. Mietin jo nyt kauhulla, miten saamme lasten huonekalut ja suuren lelumäärän mahtumaan huoneeseen.

 • Aika hyvin hallinnassa, kun lapsi on vasta 4kk.

 • Aika hyvin on saatu lelut pidettyä järjestyksessä, se tosin voi muuttua parin vuoden sisällä, kun kuopus tuosta vielä kasvaa. Lelut säilytetään muovilaatikoissa.

 • Aika kasa leluja tuppaa kulkeutumaan olohuoneeseen tosin lapsi 3v.

 • Aika tavanomainen ongelma: Leluja tulee jokaisena juhlapäivänä lisää lahjaksi.. Kun edellisillekään ei ole keksitty kunnon säilytysjärjestelmiä, niin lelut kasaantuvat hyllyjen päälle tai pyörivät laittioilla.

 • Aina tossun alla jotain.

 • AIna yksi helvetin tappelu lelujen lähinnä legojen siivoamisesta.... kukaan muu ei välitä kun minä äiti, ja siivouspäivänä tulee vaan huudot niskaan ja hitonmoinen raivokohtaus jos romuja on lattialla siirretty imuroinnin tieltä.... jopa niin paha raivari, että mennään pyyhkimään räkää imuroituun sohvaan ja kyseessä on kohta 8 vuotias poika. Ei niitä' legoja voi itsekkään siivota lattialta jostain syystä siivouksen tieltä... leviävät vain joka kerta isommalle aluellee.....

 • Ainahan sitä jonkilaista kaaosta on

 • Aivan älytön sotku

 • askartelua varten on kerätty laatikoita nappeja,paperia,nauhoja yms KAAOS

 • Asumme (4-henkinen perhe) kaksiossa, jossa kaikki nukkuvat samassa makuuhuoneessa ja lelujen säilytyspaikkana ja leikkipaikkana on olohuone. Pienessä asunnossa leluja on aivan liikaa ja tuntuu, että ne eivät mahdu mihinkään. Kaikki mahdolliset tilaratkaisut ja säilytysvaihtoehdot ovat käytössä, sängynaluslaatikoita myöten. Silti leluja on aina olohuoneen lattiat täynnä ja vaikka kuinka yritetään siivota, kaksi pientä poikaa pitävät huolen siitä, että pian on taas sotku valmis.

 • Asumme 2v3kk tyttäremme,puolison,koiran ja kissan kanssa pienessä kaksiossa odottaen että asunto saataaisiin myytyä ja voisimme ostaa isomman kodin :) Makuuhuoneessa on tilaa vain sägyille ja vaatekaapeille :) eli olohuoneemme toimii myös Ean lelujen säilytys paikkana ja leikkipaikkana. Eli olohuoneemme sisustuksen ensivaikutelma on,nukenvaunut,keinuhevonen,mopo,autoratatorni,pieni kirjahylly joka täynnä lasten kirjoja sekä muutama laatikollinen muita leluja mm.kassakone,legoja 24v takaa. Ja nämä kaikki siis leviteltynä ympäri olohuonetta,hieman keittiössä ja eteisessäkin. Olisi ihana saada olohuone näyttämään viihtyisältä (piilotottua lelut noihin laatikoihin ja pinotua ne vaikka yhteen nurkkaan sen sijaan että on monta avonaista täynnä pursuavaa laatikkoa rivissä viemässä tilaa ja tekemässä tilasta ahtaan)

 • asumme ahtaasti, siksi kuopuksen lelut ovat kasassa olohuoneen nurkassa. pelejä on kirjahyllyllisen verran, samoin kirjoja. Toivotavasti saamme joskus hankittua oman asunnon, johon saamme myös nuorimmaisellemme oman huoneen ja leikkitilaa..

 • Asumme kolmiossa. Perheessä 3 alle kouluikäistä lasta jotka asuvat yhdessä makuuhuoneessa missä on yhteisiä leluja, jokaisella omia leluja ja tietysti kaikkien sängyt joten tilanpuutetta on

 • Ei kummoista kaaosta tyttären kanssa, kerää kyllä lelunsa. Pojilta poistin joskus huoneesta jätesäkillisen leluja varastoon joksikin aikaa, kun eivät muuten siivoutuneet paikoilleen. Lelujen määrää pyritään myös rajoittamaan, kaikkia muotileluja ei heti hankita.

 • Ei lapsia vielä

 • ei ole

 • Ei ole kaaosta, vaan kaikki nätisti järjestyksessä. Kotiäidillä on aikaa siivota.

 • Ei ole kaaosta,kun käytössä on vain ehjät ja tarpeelliset lelut. Muut raakataan säännöllisesti kiertoon ja roskiin.

 • Ei ole kunnon säilytyspaikkoja,eikä malta säkkiin piilotella vaatehuoneeseen eikä raaski lkiertoon laittaan(tunnearvo) "Tiina"

 • ei ole lapsia, eikä leluja...

 • EI OLE VIELÄ LELUKAAOSTA, noin puolen vuoden päästä saattaa olla

 • Ei ole vielä valitettavasti omia lapsia ja kokemusta asiassa

 • Ei onneksi pahempaa kaaosta. Leluja kierrätetään nuoremmille sukulaislapsille. Muutenkin uutta tavaraa ostetaan melko säästeliäästi.

 • Eihän ne lelut siellä laatikoissa pysy. Jos pysyy, niin ne pursuaa äyräitään myöten yli!

 • Emmä huku lelukaaokseeen. Perheessä on ostettu harkiten leluja ja pelejä.Pikkuautot ja legot ovat poikien juttuja. Työn kaikki nukenvaatteet ja nuket. Kaikille tavaroille on omat paikat kirjahyllyissä. Tietenkin välillä joutuu patistamaan lapsia et laittakaa lelut oikeisiin paikkoihin tai älkää aloittako uutta leikkiä ennen kuin entinen on paikalleen laitettu.

 • Esikoisen huone täyttyi leluista ja pehmoleluista jo parivuotiaana. Lahjaksi tulee ainakin yksi isompi lelu joka vuosi. Kun muutimme ja pehmolelut oli pakattu jätesäkkiin,ei niitä purettu enää uudessa kodissa,mutta kummasti sieltä on niitä kulkeutunut... Sitten syntyi toinen tyttäremme ja piti vaan todeta että tavarat vaan lisääntyy. Itse emme osta leluja kun jouluna ja synttäreillä. Äitinä en raaski luopua mistään,ei mielestäni kannata kun kohta toinen jo tarvitsee lelua,jolla isompi ei enää leiki- tämähän on loputon rumba! Nyt hommattiin parvisänky joka tuo lisätilaa-eli luultavasti meillä se tarkoittaa lisää roinaa... On tytöillä hieno säilytysklauste,kuvittelin että joka koriin omat lelut... nyt ei enää jaksa välittää vaan tulee heitettyä tavaraa minne vain mahtuu. Olkkarissakin yksi laatikko puolillaan sekalaista roinaa,loput on pitkin olkkaria- yksivuotiaamme pitää huolen siitä. Yhden asian päätin jo kauan sitten ja se pitää- legoja meille ei tule!

 • esikoiseni on vasta vuoden ja kahdeksankuukauden ikäinen ja hänellä on jo oma huone täynnä leluja sekä meidän olohuoneemme. Leluja pursuu kirjaimellisesti joka nurkista.

 • Hei!

  Meillä mummilassa ei varsinaista "lelukaaosta" ole. Varmaan ymmärrätte siellä toimituksessa, että leluja on jo jonkin verran, kun kerron, että mummilla ja muffalla on tallessa myös kaikki (ehjät) omienkin kolmen lapsensa lelut ja kirjat vauvaikäisestä siihen asti, kun kotoa ovat muuttaneet pois.

  Nyt meillä on viisi lapsenlasta. Joulupukki tuo ainakin joka joulu uusia leluja lapsenlapsille, jotka jätetään mummilaan. Tuossa juuri ajattelin, että ihan ensimmäisiä vauvaleluja voisi nyt alkaa laittaa varastoon, kun nuorin on jo täyttänyt kaksi vuotta - kunnes viikonloppuna sain taas uuden ilouutisen - kuudes lapsenlapsi syntyy syksyllä.

  Mummilassa on lapsille oma leikkihuone, mutta lasten vierailun jälkeen siinä on mummilla miettimistä mihin kummaan taas saa kaiken tavaran järjestettyä - paikoilleen.

 • Hei! Meille lelut muodostuvat ongelmaksi viimeistään nyt, kun kuopus täyttää huhtikuussa vuoden. Asumme rivitalo-kolmiossa ja pojan kaikki lelut (omat ja siskolta perityt) ovat kaikki olohuoneessa. Niihin me sitten koko perhe jatkuvasti kompastelemme. Olen tähän asti koittanut kerätä niitä koriin, mutta nyt näyttää siltä, että jaan pojalle toiseksi. Hän tyhjentää niitä sitä mukaa, kun saan niitä kerättyä. 6-vuotiaalla tytöllä on oma huone ja siellä valtavasti leluja. Huone on aika pieni ja hän haluaa leikkiä siellä, missä muutkin ovat eli olohuoneessa. Minä koitan vahtia, että hän ei ainakaan mitään pieniä aarteitaan kantaisi olohuoneeseen pikkuveljen syötäväksi. Joten tavaroiden säilyttäminen on meillä jo todellinen ongelma.

 • Hei! Todellakin hukumme leluihin. Matkoilta on ostettu jos jonkinlaista Lego-jättipakettia, joiden sisältö on pitkin poikin kotona. Brion-radat, Monster Jam- ja muut pikku autot ovat vallanneet sisäportaiden alusta, olohuoneesta mahtiosan, Sen lisäksi leluja on sijoitettu poikien omiin huoneisiin, mummille, mökille. Olen tuuminut, että kun kerran pojat (7- ja 8-vuotiaat) vielä leikkivät hyvinkin keskittyneesti, leikkikööt siellä missä muutkin ovat eli ei tarvitse sulkeutua omiin huoneisiin. Koti on kuitenkin olemista ja viihtymistä varten vaikka lattioilla leluja lojuisikin.

 • Hei,

  Olen yhden lapsen äiti ja miehelläni on edellisestä liitosta kaksi lasta. Ammattina on perhepäivähoitaja ja tämän ammatin ja oman lapsen vuoksi meillä on leikkihuoneessa välillä totaalinen kaaos kun kaikki lapset päättää minuutin välen vaihtaa leikkiä ja unohtaa kerätä edelliset pois. Ammattini takia leluja on melkein yhtäpaljon kuin päiväkodissa =)

 • Help..se on oikea sana. Huone on täynnä lapsen leluja jo nyt ja lapsi vasta 3 v. Olen koettanut hillitä sukulaisten ostohaluja mutta turhaan. Jopa lapsen sängyn alla säilytän leluja, kaapeissa ja vaatehuoneessa.

 • Huh, hukutaan leluihin. Lapsia on vain yksi, ja sekä isän että äidin luona leluja on kuin isolle laumalle. Liekö sillä merkitystä että oma äitini oli perhepäivähoitaja kun olin alle kouluikäinen - meillä siis on leluja ollut aina paljon, tosin niin on leikkijöitäkin... Myös sisaruksen puuttumista olen korvannut leluilla :/

  Lelut ovat sikin sokin lattioilla, kunnes taas siivotaan kaikki pois. Itseäni ei lelukaaos haittaa, mutta huomaan ettei muksunkaan ole helppo aloittaa leikkiä kun leluja on niin paljon - millä sitä tällä kertaa leikkisi. Mone lelut myös jäävät muiden varjoon.

  Mihin unohtui ajatus parista puulelusta omalle pienokaiselle...

 • Hukumme todellakin leluihin. Kaksivuotias poikani on kauan kaivattu, raskaus sai lopulta alkunsa neljän vuoden lapsettomuushoitojen jälkeen. Poika on myös suvun ensimmäinen lapsenlapsi ja hänellä on kuusi kummia. Olen ostellut hänelle innoissani kaikenlaista. Rakastan kirppareilla ravaamista, joten rahan puutekaan ei ole esteenä kirja- ja leluvuoren kasvattamiselle. Kummit ja mummit muistavat poikaa kaikkina juhlapäivinä ja niiden välissäkin. Poika ei tykkää leikkiä yksin yläkerrassa omassa huoneesaan, joten kaikki lelut ovat olohuoneessa. Monet vieraat ovat sanoneet, että olohuoneemme muistuttaa avointa päiväkotia tai kerhon leikkihuonetta ja pienet vieraat hihkuvat innoissaan leluvuoret nähdessään. Varjopuolina ovat siivoamisen vaikeus, leluihin kompastelu ja asuntomme ei kovin edustuksellinen ulkonäkö.

 • Hukutaan leluihin. Eilen oli pojan synttärit, ja lisää leluja tuli pari kassillista. En tiedä, mihin ne laittaisin...

 • Hukutaan, mutta ihan siksi, että meiltä puuttuu järkevä ja toimiva paikka leluille

 • Hukuttaisiin, kun tilaa ei ole niin paljon tällä hetkellä,että lapsilla olisi oma huone. Osa leluista viedään aina välillä varastoon, vaihdellaan, niin on taas kiinnostavia.

 • Ihan hirveä lelukaaos joka puolella. Neljän lapsen lelut sikin sokin ja äiti se on joka siivoaa.

 • ihan hyvä kaaos

 • Ihan perinteinen lelukaaos

 • ISO KYLLÄ...syy siihen varmaan löytyy itsestäni -> itsellä ei aikoinaan paljon leluja, joten ehkä sitä joskus ajatteli, että kun on omia lapsia, niin haluaa heille sitten "vähän" enemmän.

  Tosin nyt kun katselee ympärilleen, tietää, että paljon vähemmälläkin tultaisiin toimeen. Rivitalokaksio, jossa leluja niin makuuhuoneessa kuin olohuoneessakin, jotenkin tuntuu, että aina on jonkinlainen esterata esillä. Kyllähän huushollista löytyy lelulaatikkoa, koria, jos jonkinmoista, mutta siltikin sitä lelumäärää on tasoilla, hyllyillä... Aina välillä laatikot käännetään ympäri ja muka katsotaan pois ns. edellisen ikäkauden lelut, mutta ei se yleensä missään tunnu ja sitten kun ei millään haluaisi luopua. Tähän voisi lainata ukin sanontaa : jos teiltä joskus kylältä loppuu lelukauppa, voit ohjata viitoin ne teille, sillä täältä sitä löytyy..

  Isona kauhistuksena koen ne päivät, kun halutaan koota autarata, junarata tms. sillä eihän niitä voi heti sitten purkaa pois, kun niiden kasaamiseen on mennyt oma aikansakkin, siinä sen jälkeen yrittää vaan jostain ottaa huumoria imuroimiseen - etenkin jos saman syssyyn on haluttu kasata ne pikkulego autotkiin tms. Pehmolelujakin löytyy, vaikka ne ei juuri koskaan ole kiinnostanut -> joskus yrittänyt kyselläkin, että mihin niitä voisi antaa, mutta tähän vastaus jäänyt saamatta ( joten tästä vinkkinä teille, jos tiedätte jotain tahoja, minne niitä voisi toimittaa, ottaisin ilolla vastaan -ja luulen että moni muukin vanhempi -, jos ne oikeasti ilostattaisi jotain lasta, jossain ! )

  Tästä viisatuneena, ehkä tänään siis taas käyn laatikot lävitse. Ja jatkossa mietin, että niin tarvitaanko / halutaanko tuo uusi lelu vai ei (muistanko tämän enään huomenna )...siis ehkä suurin sormenosoitus ylilelukuormaan onkin äiti, eikä tuo viisivuotias lapsi...yhdestä lelusta ja taas yhdestä uudesta lelusta, syntyykin aikamoinen kuorma.

 • itse asiassa meillä ei ole kaaosta koska lapset ovat oppineet keräämään lelut pois, satunnaisesti ja eikä niitä ole niin paljoa että siitä kaaos syntyisi

 • Jep! Leluja piisaa kun on iso katras ja periaate on että leluja ei saa rikkoa. Onneksi äiti on järjestelyintoinen (taito moiseen kyseealainen) Yritetty on ostaa Ikea halpoja säilytyslaatikoita mutta ,,,Parasta olisi jos lapset itse laittasivat lelut OIKEILLE PAIKOILLEEN!

 • Joka ilta raivaamme kaikki lelut paikalleen ennen iltapalaa. Lapset tykkäävät, kun laitetaan munakello tikittämään. Kaiken pitää olla raivattuna, kun kello pirahtaa. Loput lelut pakataan jätesäkkeihin ja viedään sellaisille lapsille, jotka osaavat pitää huolta leluistaan. (Tosin vielä ei ole yhtäkään lelua tarvinnut viedä pois.)

 • JOKA NURKKA ON TÄYNNÄ LELUJA, JA LISÄÄ TULEE

 • Joka paikka on täynnä leluja.

 • Joka paikka täynnä leluja ja eri lelujen osia on sekaisin ympäri taloa eli ei löydy jos haluaisi koota jonkun lelun...

 • joka puolelle kerääntyy leluja, olis tarpeen laatikko

 • jokailtainen kaaos...yhyy...

 • Jokainen voi vaan kuvitella 2 poikaa 6 ja 2-vuotiaat. Aika erilaiset leikit vielä, mutta voi sitä esim.autojen määrää!

 • Joskus kaaosta, johon auttaa kunnon laatikot.

 • Juurikin legopalikan päälle astuneena voin kertoa että lelut lattialla ei ole kivoja! Mistähän löytäisi riittävän ison lelulaatikon?

 • Kaaos alkaa heti aamusta kun leluja lähdetään kuskaamaan ympäri kämppää.. Iltaa kohden leluihin kompasteleekin joka puolella

 • Kaaos oli ennen hirmuinen, sitten aloin viedä leluja 6 lapsisen perheen iloksi, kun perheen äiti kerran oli sitä mieltä, että vaatteita ja leluja otetaan vastaan. Vieläkin oltaisiin kyllä lelulaatikoiden tarpeessa, järjestyksessä eivät tahdo pysyä...

 • Kaaos on aina läsnä ja kaikkialla kodissamme.

 • Kaaos on AINA valtava... Joka ulottuu myös eteisen ja olohuoneen puolelle! Kaksostyttöjen lelun määrä on hirmuinen ja tuntuu, että vaikka entistä tavaraa heittää pois niin aina sitä tavaraa tulee lisää (kirjoja, nukkeja, legoja ja kaikkea pientä tilpehööriä). Kolmas tyttö syntyi perheeseemme ja voin vain uskoa, että lelun määrä ei tule entisestään pienentymään :( Onko syynä liian vähäinen säilytys tila vai lelun paljous? Tiedä sitä...

 • Kaaos on jo vähän helpottanut. Leluja ei saa olla liikaa ja niille pitää olla helpota säilytyspaikat, jotta ne tulee siivottua. Lisäksi on hyödyllistä, jos ei ole niin tarkka siitä, että lelut ovat aina paikallaan, vaan osaa arvostaa lasten leikkimistaitoja.

 • Kaaos on kamala kun lapset ovat pieniä eivätkö itse viitsi keräillä leluja. Ja kaikki on sekaisin eikä omissa laatikoissaan

 • Kaaos on selätetty erilaisilla säilytysratkaisuilla.

 • Kaaos on vain, kun lastenlapset saapuvat kylään ja jatkuu sen jälkeen useita päiviä: pienempiä leluja löytyy jalkapohjan alta pahimmillaan jopa viikkoja.

 • Kaaos on valtaisa kun sitä edesauttavat hiukan alle 2-vuotiaat kaksospojat. Kaikki lelut (ja niitä on siunaantunut paljon) pitää levitellä pitkin huushollia, toinen ei edes antaisi korjata niitä pois, sitä mukaa levittää uudelleen kun niitä laatikoihin laittaa. Onneksi toinen on innokas siivoaja, auttaa reippaasti iltaisin lelukaaoksen hallinnassa :)

 • Kaaos vallitsee lasten omissa huoneissa!

 • Kaaosta ei oikeastaan ole, kun tällä hetkellä käytössä on vaan Duplot, kotileikkitavarat (nuket ja keittiökamat) ja Schleich'n figuurit. Muut lelut on varaston kaapissa tai jätesäkissä jemmassa odottaen vuoron vaihtoa. Lelulaatikko tulisi tarpeeseen, niin saisi säkistä edes osan laatikkoon.

 • Kaaosta on silloin kun lapset lopettavat leikimisen.

 • Kaappitilaa ei ole koskaan liikaa

 • Kahden alle 5 v äitinä voin sanoa, että kyllä hukun.

 • Kahden lapsen perheessä lelukaaos on arkipäivää -viikonloppunakin. Pehmolelut, legot, autot, nuket, palapelit, örkkimörkit... kaikki sulassa sovussa keskenään, ja yleensä olohuoneen lattialla. Välillä tuo kasa löytää päiväsaikaankin tiensä takaisin lasten huoneeseen, vain hilautuakseen ryminän kera takaisin olohuoneen matolle. Kaikessa kaaoksessaan tuo iso leluperhe kertoo vanhemmille lastensa terveestä elämästä, mielikuvituksesta ja yhteisestä hetkestä sisarusten ja vanhempien kesken. Mikään ei ole sen arvokkaampaa kuin, että lapsi saa leikkiä vapaasti -yksin tai yhdessä - kaaoksesta huolimatta. Joka ilta ennen nukkumaan menoa, tuo suuri leluperhe kerätään kasaan koko perheen voimin odottamaan seuraavaa aamua ja uusia leikkejä... ja mitä nopeammin tuo suuri leluperhe menee nukkumaan, sitä nopeammin alkaa vanhempienkin iltavapaa;)

 • Kaikki aina levällään :)

 • Kaikki hujan hajan pitkin lattioita. Siivouksen jälkeen siistiä noin 15 minuuttia.

 • Kaikki hylly ja kaapit alkaa olla täynnä mun leluja eikä äiti pääse enää kunnolla siivoamaan. Legoja on joka paikassa, pöydän alla autorata, käytävällä rakennuspalikat,, joka paikka täynnä leluja. Täytän parin viikon kuluttua 9 v ja osa leluista vois jo laittaa laatikoihin ja säilöön. Ei niitä hävittää saa mutta vois ne laittaa pois että tulis vähän tilaa.

 • Kaikki lelut ovat levitettynä ympäri ämpäri..

 • Kaikki on vielä edessä. Vauva on 4 kk eikä ole liikaa ostettu.

 • Kaikki on vinksin vonksin

 • Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.. kahdella pikku pepillä riittää sekamelskaa..pikkusälää jota todella hankala säilöä.

 • Kaikki paikat täynnä

 • Kaksi kaappia täynnä leluja, tupattuna hyllyille- ja todellakin on karsittu niitä myös! Eikä tässä vielä kaikki.... Hyllykkö, jossa leluja, joka on "pakko" pitää järjestyksessä, kun siinä ei ole ovia! Eikä tässä vielä kaikki... Sängyn alla yksittäinen laatikko nukenvaatteille, joka ei enää riitä! Eikä tässä vielä kaikki... Rottinkihyllyllä kaikki askarteluun liittyvä- huh hah hei... siellä ne on vinossa, pinossa, ja kenossa! ja kaupanpäällisiksi vielä nukenvaunut.... ne ei ole koskaan tyhjät, vaan niissäkin jo pidetään vaikka mitä...

  APUAAA!!!!!

 • Kaksi pientä lasta 3 vuotias ja kohta 2 vuotias,tyttö ja poika. Pieni asunto ja lelut säilytetään monessa paikassa.. kaaos on käsittämätön varsinkin kun kumpikin vanhempi käy töissä kokoaikasesti niin aikaa ei siivouskille jää,helppoa olis jos sais vain kipattua lelut johonkin ja jotenkin. Anteliaat sukulaiset on pahinta,aina nukkea tai autoa tuomassa. :) Joten helpbox voisi olla osaksi vastaus tän hetkiseen lelu ongelmaan joka meillä vallitsee :)

 • kaksi pientä lasta, pieni lastenhuone ja valtavasti leluja joten lelukaaos oli valtava.

 • Kaksi tyttöä, joilla ihan kivasti tavaraa. Isoin ongelma on se, että uusi leikki alkaa jo ennen, kuin entinen on edes kunnolla loppunut. Toisin sanoen päivän mittaan kertyyy useamman eri leikin tavaroita, jotka sitten jäävät lojumaan juuri siihen, mihin sattuvat kulloinkin jäämään. Pienten lasten lelujen kanssan vielä on pärjännyt, mutta isommalla alkaa olemaan leikeissä jo myös esim. pieniä legoja, palapelejä, pelejä, pieniä Hello Kittyjä jne. Niissä onkin keräämistä... =/

 • kauhea

 • koko huone on hujan hajan leluja joka nurkassa

 • Kolme alle 7v lasta niin leluja on joka paikka täynnä; autotalli, varasto, naapurin varasto, mummolat.

 • Kolme alle kouluikäistä lasta niin voin sanoa, että kylläpä hukumme. Laatikot ovat siistejä ja niitä on meillä jo kaikki paikat täynnä, huomenna 26.3 vien osan leluista Viroon lähtevään lahjoitusrekkaan.

 • Kolme alle kouluikäistä lasta, leluja tulvii joka paikasta, pulpahtaa komeroista ja laatikoista.

 • Kolme lasta, joista yksi poika. Legoja on paljon ja välillä ne valtaavat useammankin huoneen. Sängynaluslaatikoissa säilytetään dubloja, junarataa ja nukenvaatteita.

 • Kolme lasta, paljon leluja, lelusäilytyslaatikko olisi tarpeen.

 • kolme minuuttia siivouksen jälkeen huone näyttää ämmässuolta

 • Kolmen 4-12 v. pojan kanssa asuminen vanhassa talossa jossa on kaksi kerrosta ja ei oikein mitään komeroita tms. on lähinnä kaaosta. Yläkerrasta lelut kulkeutuu alakertaan ja takaisin, mutta monesti jäävät myös puolitiehen eivätkä köydä paikalleen. Leluja kulkee autossa, koska joudumme päivittäin ajamaan kymmeniä kilometrejä jo pelkkien hoitomatkojen takia. Vanhemmilta lapsilta jääneet lelut ovat nuorimman käytössä ja vain aivan pienten vauvojen leluja on lahjoitettu jo eteenpäin joten "roinaa" on tosiaan kertynyt yllin kyllin.

 • Kolmen alle 7 vuotiaan isänä voin sanoa, että jopa autotalli alkaa jo hukkua leluihin.

 • Kolmen alle kouluikäisen lapsen äitinä voin sanoa, että meillä hukutaan leluihin vaikka niitä annoinkin Viroon lastenkotiin kaksi suurta laatikollista.

 • Kolmen pienen lapsen äitinä voin sanoa;" Leluja on liikaa kotona, liikaa varastossa ja mumolassakin jo aivan LIIKAA."

 • Kukaan ei viitsisi korjata leluja kaappiin, aina sama jutu, riitaahan siitä tulee. nimim. kyllästynyt iskä

 • Kun ensimmäinen lapsemme syntyi päätin, etten osta mitään ylimääräistä lapsillemme. Synttärit ja muut juhlat kuten joulu ja nimipäivä ovat niitä hetkiä, jolloin lahjaksi voi saada leluja. Mummit ja papat kuitenkin ostavat lahjoja muulloinkin.Olin nähnyt ystäväperheiden lelukaaoksen, joten olin päättänyt, että sellaista en halua meille. Nyt 5 vuotta myöhemmin kaksi lasta tuntuvat omistavan aivan liikaa leluja. Olen hommannut erinäköisiä säilytyskoreja erilaisille leluille. On iso boksi legoille, iso kori pikkuautoille jne., mutta silti tuntuu, että leluja on kaikkialla. Lastenhuone on yläkerrassa, mutta eniten leluja on alakerran olohuoneessa. Sehän on se leikkihuone. Leluja pursuaa kylpyhuoneessa, vessassakin muutama. Montakohan minuuttia kuluu joka päivä lelujen siirtelyyn ja järjestelyyn. Meillä isä on se joka heltyy lasten pyynnöille kaupassa, joten se toive, ettei meille ostettaisi leluja joka kauppareissulla on pelkkä toive.

 • Kun on suurperhe, niin lelukaaosta riittää - koko päivän. Äiti yrittää epätoivoisesti kerätä leluja jopa päivän mittaan laatikoihin, mutta tuntuu siltä, että varsinkin nuorimmaisen into kaataa leluja lattialle vain yltyy moisesta!! Mikäs sen mukavampaa kuin "kiinnostua uudestaan" leluista, jotka äiti on saanut kovalla vaivalla kerättyä!! Siis - lelukaaos = ikuinen olotila niin kauan kuin lapset kasvavat siihen ikään, etteivät lelut enää kiinnosta... Sitä odotellessa ;D

 • Kun saa kerättyä lelut lattialta, ei mene kuin hetki, niin ne ovat taas levällään.

 • Kun tulin kotiin niin legopalikoita oli siellä täällä, ja kun ne oli niin pieniä niin niitä löyty vielä kuukausi siivoamisurakan jälkeenkin. Herranjestas!

 • kyllä hukutaan ja joulun jälkeen vieläkin enemmän olemme antaaneet pois vanhempia leluja ja osa viety kellariin

 • Kyllä leluja on ihan liikaa. Huoneen kun siivoo niin 10min päästä kaikki on jo levitetty.

 • kyllä niitä leluja riittää ympäri asuntoa ja löytyy mistä ihmeellisistä paikoista!

 • Kyllä niitä leluja vuosien saatossa kertyy niin, että niihin kompastuu joka huoneessa.

 • Kyllä, hukumme leluihin. Meillä on neljä poikaa iältään 5kk- 7v, joten leluja löytyy joka lähtöön. Enin osa on pikkuautoja ja legoja, ja sitten sitä sekalaista sälää.. On muutamia baguganeja, pokemoneja, gormiteja ja kaikkea mahdollista. Ja kaikelle pitäisi olla paikka, josta tarvittavan tavaran helposti löytäisi. Ja mitäänhän ei voi kieroon vielä laittaa, kun pienempi voi vielä sillä haluta joskus leikkiä.. Huh! :)

 • Kyllä, me hukutaan leluihin. Meillä on neljä lasta ja leluja sen mukaisesti. 9v ja 7v- muksut vievät kirppikselle toisinaan leluja ja se helpottaa kaaosta. Lapset saavat kirppisrahat itselleen eivätkä ainakaan toistaiseksi ole ostaneet niillä uusia leluja, vaan säästävät akvaarioon.

 • Kyllähän se aika usein lastenhuoneessa kaaos vallitsee. Onneksi nyt 3-vuotias tyttäremme on herännyt siihen, että siistissä huoneessa on kivempia olla ja leikkiä, joten jospa se tästä oma siivous vähenisi...

 • Kyllähän se on ainainen se lelukaaos meillä...

 • kyllähän sitä tavaraa piisaa pitkin poikin ois kiva saada jokin järjestys

 • Lapsemme jakavat huoneen ja leluja on ihan valtavasti. Tuntuu että pikkuautoja ja pehmoleluja tulee lisää ovista ja ikkunoista. Pikkuveli kippaa kaikki lelulaatikot tyhjiksi keskelle lastenhuonetta ja kaaos on valmis. Sapettaa niin että olen uhannut heittää lelut roskiin ja viedä kirpparille.

 • Lapsemme on vasta 9kk:n ikäinen ja nyt jo leluille on olemassa 2 isoa lelulaatikkoa. Pahinta kaaoksessa on ehkä se, että tällä hetkellä lelut eivät edes kiinnosta, vaan leikki syntyy maton hapsuista, sohvapöydästä ja tuolin jaloista. Hyvä opetus tavaraa hamstraavalle äidille...

 • Lapsi on 8kk ja leluja on iso laatikollinen ja kaikki ei sinne mahdukaan. Sukulaiset kantaa leluja, vaikkei pyydetäkään. Ei tuon ikäinen tarvitse hirveää laatikollista.

  -ninni

 • Lapsi on vasta 7 kuukautta ja tuntuu, että leluja on jo hirveä määrä. Itse emme ole ostanut kuin ihan muutaman, mutta sukulaisilta on tullut sekä käytettyjä että uutena ostettuja. Mummit ovat kotiinsa ostaneet jo useamman lelun lapsen vierailuja varten, joten lelut on levinnyt jo useaan osoitteeseen.

 • Lapsilla on niin paljon leluja,että lastenhuoneet ovat aina kaaoksen vallassa!

 • Lapsilla on paljon leluja, jotka eivät pysy millään järjestyksessä. Pahviset säilytyslaatikot hajoavat hyvin äkkiä ja kestävät muoviset ovat kalliita. Jatkuvasti on jotain hukassa, kun tavarat eivät ole siellä missä pitäisi.

 • Lasten huone pursuaa leluja. Kaapit ja laatikot täynnä. Etenkin pehmoleluja aivan liikaa. Tyttöjen sänkyihin hankala vaihtaa lakanoita, kun sänky on täynnä unileluja. Joulua ennen jo odotin kauhulla minkälaisia leluja pukki tuo tullessaan. Kaappeihin kun ei enää mahdu mitään.

 • lasten huoneen lattialla on leluja vaikka kuinka paljon vaikka on säilytystilaakin leluille täytyis varmaan karsia vähän....

 • lasten huoneessa lattialla on kaikenlaista

 • Lasten isovanhemmat kiikukkatavat meille aina lisää leluja vaikka olen kertonut ja toivonut mieluummin vaikka vaatteita tai kirjoja.. "Mutta kun löydettiin niin hieno auto Joonalle.." Tämä on se selitys sitten aina... Pikaisesti laskin että Monsteri autoja on pelkästään 20.... Ja sitten nämä pikkuautot mitkä pirullisesti aina ovat joka puolella.. Olen heitellyt rikkinäisiä autoja roskiin ja vienyt leluja piiloon ja varastoihin ja nyt alkaa pinna palaa kun näitä Monstereita, Cars-autoja, Make-rekkoja on joka puolella.. Olen aika lailla varma että meiltä löytyy jokainen erilainen autotyyppi eli: Bussi, Formula, jne. MRR

 • Lastenhuone on pysynyt siistinä kun on yksi iso kirjahylly jossa avoimet hyllyt. Hyllyillä ikeasta parilla eurolla kappale ostettuja laatikoita. Laatikot nimikoitu sen mukaan mitä missäkin säilytetään. Yhdessä autot, toisessa eläimet, omansa palikoille, vauvaleluille, brion junaradallle, soittimille (marakassit, nokkahuilu, tamburiini, kapulat ym pikkisoittimet), yksi "taistelija ukkeleille" ja muille vastaaville. Pikkulegot yhdessä isossa laatikossa, duplot toisessa. Laatikot voi merkitä myös kuvin, silloin lukutaidotonkin lapsi tietää mitä missäkin laatikossa on. Kirjat on järjestyksessä ylimmillä hyllyillä, silloin pienimmät lapsista eivät saa niitä itse ja näin ei tule kirja kaaosta lattialle. Alemmalla hyllyllä on vain muutama kirja luettavaksi, jos äiti tai isä ei aina ehdi antamaan kirjaa kun lukuinto yllättää. On myös laatikko jossa lukee vain "lelut" sen kummemmin kategorioimatta. Siivotessa kiireellä laitan siihen kaiken lattialla pyörivän ja saan nopeasti huoneen siistiksi. Kun sitten lapset valittavat tekemisen puutetta, kehotan lajittelemaan sen laatikon sisälllön oikeisiin laatikoihin. Ne lelut mille ei ole omaa nimikoitua laatikkoa saavat jäädä siihen missä lukee lelut. Palapelit on myös hyvä säilyttää ylimmillä hyllyillä. Palapeleillekin meillä on yksi laatikko, johon kerätään palapelit jotka jostain syystä on päässeet sekoittumaan ja palapelien palat joita löytyy siivotessa. Sitä laatikkoa sitten myös järjestellään inspiraation tullessa. Siivous on lasten kanssa helppoa, kun neuvoo vain että #kerää autot tuohon laatikkoon... kerää nyt soittimet tuohon...". Leikitkin sujuvat kivasti kun lapsi tietää mistä laatikosta mikäkin löytyy, eikä kaikki ole sekaisin yhdessä isossa lelulaatikossa. Pehmoleluille on riippumatto (löytynyt jostain nettiputiikista) katon rajassa. Se on sisustuksellisesti kivan näköinen ja siellä säilyy hyvin ne pehmot jotka kulloinkin ovat vähiten kiinnostavat. Unikaverit tietysti säilyvät jokaisella omassa vuoteessa. Neljän pojan lelut ovat mielestäni aika hyvin hallinnassa.

 • lastenhuoneittein lattiat ovat yhtenäistä "legomattoa" ja aina kun ne siivotaan pois on sama tilanne jo seuraavana päivänä...

 • LATTIA EI NÄY!!!!!

 • Lattia on täynnä pikkutavaroita. Legoja, gogoja yms.

 • Lattiat niin täynnä leluja, että ei tahdo löytyä jalansijaa.

 • leegoja löytyy sieltä sun täältä ja muuta pikkukräsää. joten tollainen laatikko ois tosi jees. jäisi vähemmän " imurinruokaa" lastenhuoneeseen :)

 • legoja siellä, legoja täällä

 • legoja, brion rautateitä, soittimia, monster jam-autoja, gormiteja, bakuganeja on kasapäin joka huoneessa paitsi keittiössä ja kylppäreissä. olen ajatellut, että lapset saavat leikkiä ja levitellä lelunsa niin kauan kuin leikkivät. tulee vielä aika jolloin leikit jäävät ja sitten ehtii siivoilla. koti on kuitenkin kaikille omien mieltymysten toteutuspaikka. toki lelumäärä ja sen hallitsemattomuus riipii.

 • legoja, legoja ja legoja.... mijoonia pienempiä ja isoja legoja ja niitähän löytyy sukasta, sängystä, maton alta, kengästä, pöytien päältä.... enää ei edes tehoa äidin uhkailu "nyt haen imurin!" vaan hetken päästä legot ovat taas vallanneet kotimme! Puhumattakaan muista tavaroista...

 • Legoja, nukkeja, pehmoleluja, astioita, leikkiruokaa ja Muumitalon asukkaita ympäri lattioita koko ajan eikä tila meinaa riittää. Leluihin meinaa monesti kompastua. Lähes heti, kun olen saanut siivottua niin lapsi levittää lelut uudestaan.

 • Legoja, palapelejä..niitä riittää ja jos olen lajitellut ne jo seuraavana aamuna lapsemme ovat saaneet ne aivan sikin sokin..kaaos on jaloin kosketeltavissa ja silmin nähtävissä.

 • legokaaos!

 • Legopalikoita kulkeutuu kuin vaivihkaa jokaiseen huoneeseen, vaikkakin on tehdyt selväksi, että niillä leikitään vain yhdessä huoneessa kerrallan ja kaikki pienetkin osaset kerätään leikkien jälkeen pois. Pieniä legoukkoja löytyy jopa sängystämme peiton alta iltaisin. Olisikohan HelpBOXista apua?

  Nimimerkki: Legoinsinöörin äiti

 • Legot, dublot, ponit, palikat, palapelin palat, leikki ruuat ym tilpehööri on kaikki sekaisin ympärikämppää ja kaikki tuntuu olevan aina kadoksissa. Yleensä niitä löytyy keittiöstäkin mutta suurimmaksi osaksi lastenhuoneesta ja olkkarista. Legot ovat lähes ainot joilla leikitään, kun kaikki menee aina sekaisin niin sitten niillä ei kukaan leiki.

 • Lehdille on vaikea keksiä hyvää säilytyspaikkaa

 • leikkihuoneesseen ei pysty edes kävelemään kun siellä on niin paljon leluja

 • leluihin hukutaan, koska lapsia on laidasta laitaan, kaikenikäisiä ja poikia ja tyttöjä: sillä toimin perhepäivähoitajana

 • Leluille täytyy vain olla tarpeeksi paikkoja ja säilytystilaa, jotta voi tarvittaessa saada paikat äkkiä siistiksi.

 • Leluja in ihan liian paljon, mutta mistään ei voi luopua.

 • Leluja ja pehmoja on vallan mahdottomasti. Osa viedään kirpalle.

 • leluja joka paikassa. apua

 • Leluja kertyy sitä enemmän mitä lapsia on ja mitä vanhemmiksi he tulevat. Jostain olisi pakko alkaa karsia.

 • Leluja lattiat täynnä säilytystilan vähyyden vuoksi

 • Leluja löytyy muualtakin kuin vain lastenhuoneesta.

 • Leluja nyt on vaan kaikkialla.

 • Leluja on aina ympäri asuntoa vaikka kuinka yrittäisi siivota.

 • Leluja on aivan hirveästi ja pojallamme todettiin juuri astma. Nyt pitäisi kaikki lelut saada järjestykseen, laatikoihin joissa olisi kansi jotta pojan huone pysyisi pölyttömänä. Hirveä homma pistää kaikki järjestykseen=(

 • Leluja on aivan liikaa vaikka lapsia on vain yksi. Pikkuautoja, isompia autoja, keskikokoisia autoja, junarataa, legoja ja vaikka mitä pyörii pitkin lattioita. Hieman pysyy kaaos hallussa kun noin puolet leluista on kaapissa ja noin kuukauden välein vaihdetaan lelut kaapista leikkiin ja leikissä olleet kaappiin. Pysyy mielenkiinto paremmin leluihin ja ei tarvitse ostaa uusia koko ajan.

  Rikkinäiset ja käyttökelvottomat lelut tylysti roskiin ja jos rikki, korjataan jos mahdollista.

 • Leluja on ja niitä on joka ikäluokille 0-9 sopivia ja mitään ei saisi heittää tai antaa pois. Sängyt on täynnä pehmoleluja ja sängyn vierssä lattialla "nukkuu" karvasimmat pehomlelut joita ei voi ottaa sänkyyn. Sängyn alusta on täynnä leluja, pöydät on vallotettu leuluikka kuten lattiatkin. Joka askeleella on varottava ettei astu jonkun "tärkeän" lelun pääse ja särje sitä. Itku olisi sydäntä särkevää. Kun lapsen lakana hiipui ja siihen tuli reikä/repeämä ei sitäkään saanut heittää pois vaan saadakseni itkun loppumaan ompelin siitä usealle peholeluille omat pussilakanat. Niiden sisällä ne sitten nukkuu lattialla, siis lisää unileluja latialle... Pelejä on kaappien hyllyt pullollaan, DVD-levyjä joka paikassa suuret kasat. On äärettömän vaikeaa siivota, ainut vapaan tilan voi pyyhkästä nenäliinan kulmalla. Taas on tulossa synttärit ja uusia leluja. kirjojakin on pinoittain mutta ne ovat miltei tyhjän panttina sillä kukas nyt perinteisiä kirjoja enää lukee kun on sähköinen kirja olemassa, on Ipod, kännykkä, tietokone jne. Kaaos on jatkuvasti silmien edessä ja sen kun pahenee.

 • Leluja on joka huoneessa, lattialla, pöydillä, sohvalla, sängyssä....

 • Leluja on joka nurkka täynnä, mutta ollaan ratkaisuksi keksitty laittaa välillä osa kiertoon tai "lepäämään" eli varastoon piiloon. Ovat sitten löydettäessä taas kuin uusia, jopa vauva-ajan lelut kelpaavat! :) Lieniskö opittu tämäkin niksi alunperin Meidän Perhe-lehdestä..

 • Leluja on joka paikat täynnä, eikä niitä tunnu saavan minnekään sopimaan vaikka kuinka yrittää.

 • Leluja on joka paikka täynnä,hyllyt ja lattiat.Pelkästään pehmonalleja tytön huoneessa on 2 isoa laatikollista ja osa ei niihin edes mahdu,löytyy isoja petshop taloja useampi kappale,nukkekotia,zhu zhu hampstereiden iso kylä ja kaikkea muuta mahdollista!Siivota pitäisi osa pois,mutta kun lapsen mielestä kaikki on tarpeen...Nyt lelut alkaa pikku hiljaa valtaamaan myös muut huoneet,iltaisin yritän keräillä niitä pois,ettei joka huone ole kohta lelujen vallassa,karannut on mopo käsistä näiden kanssa!!

 • leluja on jokapaikassa

 • leluja on kaikki paikat täynnä...kaapit , hyllyt, laatikot ym...varastossakin taitaa osa olla...

 • Leluja on kaikki paikat tursollaan.

 • Leluja on kaikkialla potkin niitä vähä sivummalle että pääsee kävelemään

 • Leluja on liikaa ja niille ei ole oikein säilytyspaikkaa. Tyttären huone pysyy kaksi päivää siistinä siivouksen jälkeen.

 • Leluja on liikaa, mutta lasten mielestä ei tietysti koskaan tarpeeksi. lelujen kerääminen pojille on tervaa ja varsinkin legot tuottavat päänvaivaa ja harmitusta kun osat menevät helposti hukkaan. ja kokoamisohjeet!!! missä ja miten ne saisi pysymään hyvänä...

 • Leluja on olohuoneen lattialla joka paikassa. Iltaisin siivoan ne yhteen paikkaan. Aamulla lapset kaatavat taas lelulaatikot pitkin lattiaa.

 • Leluja on pahvilaatikossa, joka ei kestä kovaa kulutusta.

 • Leluja on paljon ja ne lojuvat sikin sokin ympäri huushollia.Kun innostun itse noin 3kk,n välein käymme kaikki läpi ja siivoamme rikkinäiset pois ja järjestämme jokaisen omaan laatikkoon sitten taas hetken aikaa lapset leikkivät aktiivisesti ja laittavat kaikki paikalleen:Kunnes se taas arjen tohinoissa unohtuu ja kaaos jatkuu entisellään...

 • Leluja on paljon joka paikassa vaikka ihan pienimmät vauvalelut on otettu pois. Usseimmat lelut on sellaisia joilla voi leikkiä monta vuotta kuten dublot niin kertyy monenlaisia leluja. Vaarsinkin kun lapselle ei ole omaa varsinaista huonetta vaan pieni nurkkaus johon ei lelut oikein mahdu.

 • Leluja on viiden lapsen myötä kertynyt melkoisesti. Niitä yritetään pitää järjestyksessä hyllyjen ja laatikoiden avulla, mutta erityisesti "pikkukrääsää" on holtittomasti.

 • Leluja on yhden pienen huoneen verran. Lelut on pienessä vinttihuoneessa hujan hajan ja olisi kiva keksiä sopivat säilytysratkaisut huoneeseen jossa toinen reuna on vain n.50cm korkea ja huoneen leveys noin 1,5 metriä..

 • Leluja pursuu vaatekaappien pohjalla.

 • Leluja riittää kun on kolme eri-ikäistä lasta ja kohta toivottavasti neljäskin omine vauvaleluineen joukossa mukana. Kaaos on välillä melkoinen kun kaikkien suosikkileikit ovat menossa ja tavarat levällään. Leikin mahdollisuus ja jatkaminen on kuitenkin niin tärkeää, että kuljen silmät puoliummessa ja yritän olla kompastumatta mihinkään. Mies välillä hermostuu ja tekee jätesäkkisiivouksen...

 • Leluja riittää meillä joka lähtöön. Lapseni ovat ison perheen ainoat hyysättävässä iässä olevat lapsukaiset joten leluja tulee isovanhemmilta, isoisovanhemmilta, tädeiltä, sediltä ja kummeilta. Olen jo antanut leluja eteenpäinkin, mutta romua tuntuu piisaavan. Lisäksi vielä kaikenmaailman Mäkkäri-krääsä, jota tuntuu nurkkiin kertyvän

 • Leluja tuntuu olevan joka paikassa

 • Leluja viedään säännöllisesti pois "tyhjään huoneeseen", joka ei kylläkään ole tyhjä ;) Jotenkin ne lelut kantautuvat aina pikku hiljaa takaisin olohuoneeseen.

 • Leluja, leluja, pehmoja, legoja jne jne. Niitä on jokapuolella, perheemme vaatehuoneestakin on tullut "leluhuone". Kaapit ja sängynaluset täynnä. Rikkinäiset laitetaan roskiin ja hylätyt lelut annetaan hyväntekeväisyyteen esim. MLL lelukeräys oli loistava juttu. Help-Box olisi meille enemmän kuin suuri apu..

 • lelukaaoksemme on lelujen levitys 2 vuotiaan poikamme puolelta :) Pikku autoja ja legoja on pitkin olohuonetta... Tosin hän kyllä siivoaa apuna, kun vain itsekin on mukana siivoamssa, mutta omaaloitteisuutta toki ei vielä voi odottaa :D Lisäksi leuluja on plajon.. Nyt onkin kevät siivouksen aika ja alittaa leluja pois ja kierrätykseen...

 • Lelukaaos alkaa vasta syksyllä

 • Lelukaaos ei niinkää johdu lelujen määrästä, sillä vaikka niitä on paljon, pysyvät ne 11-vuotiaalla jo aika hyvin laatikoissaan. Paitsi legot. Nyt on vimmanna saada rakentaa legokaupunkeja teineen ja rautateineen... tilaa tarvittaisiin paljon, ja olohuoneen ruokapöytä on oiva alusta. Ongelmana on se, että kun kaupunkia alkaa siirtää, joutuu kasaamisen alkaa tavallaan kuin alusta. Haluaisin että lapsi saisi rakentaa kaupunkiaan pitkään ja harkitusti, mutta vieraita kutsuessa joudutaan pöydän tyhjäämisestä kovasti neuvottelemaan.... Olisipa yksi tyhjä huone tätä varten,.,

 • Lelukaaos kestää yleensä useamman tunnin ajan mutta sitten lapset kokoavat kiltisti lelunsa ja laittavat paikoilleen - sellainen on meidän käytäntömme ja toimii hyvin.

 • Lelukaaos on fakta jonkin aikaa. Sen kanssa eletään kun lapset on pieniä.

 • Lelukaaos on hirmuinen että pitää pahvilaatikoihin kerätä kun lelut jää muuten jalkoihin.

 • Lelukaaos on joka päiväinen. Hermoja raastava. Kuluttava. Leluja tulvii joka huoneeseen, mutta lastenhuone on pahin. On legot, barbit ja nukkistavarat sulassa sovussa pitkin ja poikin. Minä yleensä sorrun siivoamaan lelut ja selkähän siinä saa pahiten kyytiä. Ja yleisfiilis on huono meillä kaikilla, kun minä nalkutan ja siivoan ja lapset marisevat ja keksivät syitä. Lelukaaos on painajainen!!!!

 • Lelukaaos on sen mukainen, että säilytyslaatikostojen vähyyden vuoksi, lapset levittelee koko laatikot, koska alimpana laatikoissa on tietenkin parhaat lelut joka kerta!! =) Tosin osaavat jo siivota jälkensä hyvin reippaasti. =)

 • Lelukaaos perheessämme johtuu säilytysratkaisujen puutteellisuudesta ja tilan puutteesta ylipäänsä. Varsinaisesti leluja ei ole valtavasti, mutta nekin on kaikki koreissa ja laatikoissa lattialla ja sänkyjen alla. Usein lapset ja aikuiset ahdistuvat lattialla lojuviin tavaroihin ja lopulta ne heitellään minne minnekin ja kaaos on levinnyt...Tavararöykkiöiden purkamisessa onkin sitten jo suurempi homma, kun kaikki mahdollinen legoista, kynistä, papereihin ja hiuslenkkeihin ja palapelin paloihin on sekaisin... Sitten äiti siivoaa ja lapset on innoissaan "et meil on tällainenkin..." ja leikki alkaa innoissaan ja kohta taas kaaos lastenhuoneissa...Vuodesta toiseen jatkuu kierre.

 • Lelukaaos valtaalastenhuoneen hyvin nopeasti siivouksen jälkeen. Lasten ollessa mummolassa tai muualla heitän salaa rikkinäisiä leluja pois. Itse en ole ostanut lapsilleni muovikrääsää, siitä pitävät huolen sukulaiset

 • Lelukaaosta ei ole, mutta kauniissa laatikoissa ja hyvin lajiteltuna on mukava lasten oppia keräämään paikoilleen. Täällä on mummu joka kirjoittaa.

 • Lelut aina kaadetaan lattialle-olohuoneeseen-mitä enemmän sen parempi. Siivoaminen ei olekaan niin kivaa..

 • Lelut kertyvät isän työhuoneeseen!

 • Lelut on aina pitkin lattioita. Aina kun raivaa ne laatikkoon niin ne on kohta haettu sieltä pois. Vaikkakin sotkijana on kissalapsi tässä tapauksessa.

 • Lelut on helppo laittaa laatikoihin, joskin menevät aina sekaisin laatikosta toiseen, mutta säilytyslaatikoille pitäisi saada enemmän kaappitilaa, joka pienessä asunnossa on hankalaa.

 • Lelut ovat aina jaloissa ja sikin sokin pojan huonetta joka päivä

 • lelut ovat lattialla,AINA

 • Lelut ovat olohuoneen lattialla, välillä keittiössä keittiön pöydän alla. Ihan sikinsokin.

 • Lelut ovat olohuoneessa koreissa ja kun jotain lelua etsitään kaikki pitää purkaa lattialle. Leluja pursuaa myös komeroista. Ongelmana on vähän liian pieni asunto mutta toimivilla säilytysratkaisuilla tilanne helpottuisi. Itse olen vielä kotona hoitovapaalla ensi syksyyn joten ylimääräistä rahaa uusien säilytysjuttujen ostoon ei ole tällä hetkellä.

 • Lelut ovat suurimmaksi osaksi lasten huoneissa keskellä lattiaa ja vaikka ne usein siivoan laatikkoon niin kannettomasta laatikosta ne on kuitenkin levitetty

 • Lelut ovat ympäriinsä :)

 • Lelut rojuvat pitkin. Joka siivouksen yhteydessä lentää rikkinäisiä roskiin. Osan keräämme suureen IKEA-kassiin ja pois lasten silmistä muutamaksi kuukaudeksi. Duplot tulivat juuri esille evakon jälkeen ja kylläpä 5- ja 2-vuotiaat pojat innoistuivat rakentamisesta. Meidän seurakunnassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa lastenvaatteiden ja -tarvikkeidenvaihtopäivä. Yhdessä lasten kanssa päätämme mitkä lelut menevät kiertoon ja sitten saa valita vaihtopäivältä uuden lelun.

 • Lelut säilytetään: vaihtolelut eri laatikoissa varastossa ja käyttölelut sängynaluslaatikossa.

 • Lelut sielaavat joka paikassa ja lego-palikat hukkuvat imurin syövereihin. Nimimerkki lele

 • Lelut tahtovat helposti levitä olohuoneeseen, keittiöön ja jopa eteiseen, ja lelulaatikot ammottavat tyhjinä kun taas lelut ovat hujan hajan lattioilla.

 • Leluvyöry lastenhuoneesta alkaa aina viikonloppuisin kun lapset ovat useamman päivän kotona. Lelut kulkeutuvat alakertaan ja niitä löytyy tasaisin välimatkoin joka puolelta taloa. Jossain vaiheessa hermostun niihin ja patistan lapset niitä korjaamaan. Aina se ei tepsi ja kerään niitä sitten itse.

 • Liian vähän asumis- ja säilytystilaa. + Lapset levittävät kaiken tehokkaasti. = melkoinen kaaos.

 • liikaa leluja lasten huoneessa,eteisessä käytävällä,vain unohdettuja muoveja,osasia,niistä puoliksi koottuja laitoksia,leluja joka puolella,kengässä,taskussa,jopa jääkaappiin unohtuneita ruuveja,muttereita,barbeja lojumassa talvisella ulkoterassilla,alastomina,sinkoilevat sinne tänne,leluja kasoina,jotka toisiinsa sekoittuneina elvät omaa elämäänsä,petshopit unohdettuina,leluja jotka ovat enää kaunis muisto vain!mitä niille voi tehdä!heittää pois ja uusiokäyttää!

 • Meidän 7v tytön huone on leluviidakko. Mistään lelusta ei haluta luopua joten niitä nallukoita,poneja sunmuita leluja on joka nurkassa hänen huonessa. Lattialla olevat lelut tekevät labyrintin ja aina kun huoneessa käy niin saa huutaa AIJJJJ kun astuu jonkin pikkulelun päälle. Tämä säilytyslaatikko tulis kyllä tarpeen.

 • Meidän perheeseen kuuluu minä äiti ja 1,5 vuotias tyttäreni. Asumme kaksiossa jossa on todella pieni olohuone. Ja tämän todella pienen olohuoneen täyttää pikkuneidin lelut:nukenvaunut, prinsessa auto, leegot, kirjat nuket, vauvalelut ymym.. Missään muualla meillä ei ole tillaa leluja säilyttää joten meidän olohuone/keittiön lattia on jokapvä täynnä leluja..kaikki hujanhajan sikinsokin jokapaikassa. Ja kun säilytystilaa ei juurikaan ole. Tarvitsisimme fiksun ja helpon säilytystavan pienen rinsessan leluille joita tulee kokoajan vaina lisää :)

 • meidän perheessä ei ole lapsia joten lelukaaosta ei ole.

 • Meidän perheessä leluja vaihdetaan aika ajoin. Lapset saavat valita varastosta leluja sisälle tuotavaksi ja taas puolestaan viedään leluja varastoon. Kiellän kaikkia kummeja ja mummuja ostamasta meille lisää leluja, lapset nimittäin leikkivät vaikka puupalokoilla jos ei muuta ole. Perusleluja kuten Legoja on aina lelulaatikoissa, muuten lelut viedään kesäksi varastoon ja haetaan sitten kun tulee syyssateet. Näin aika kuluu ulkona leikkien, ulkoleluilla.

 • Meillä ei kovasti vielä ole kaaosta yritämme aina kerätä pahvilaatikkoihin lelut yksivuotiaan poikani kanssa yhdessä. Kyllä siitä varmaan ongelma tulee jos hän saa mummuilta liikaa leluja.

 • Meillä ei ole kuin yksi lapsi, neiti 7-vuotta. Mutta tuolla lelumäärällä leikkisi koko tarha ja vielä jäisi ylikin. Jokainen mummi, kummi ja kummin serkun kaima ostaa jokaisen merkkipäivän kunniaksi jotain tavaraa, joka viikkoa myöhemmin pyörii lattialla. Tuhannen kertaa ne on kerätty laatikoihin ja kaappeihin, mutta aina se on hetki vain, kun taas kaikki on pitkin poikin. Varastoo ei mahdu enempää ja kaapitkin alkavat jo pursuamaan yli äyräiden.

 • Meillä ei ole lelukaaosta ainakaan vielä...Perheemme pikkuinen on 9 kk vanha ja leluja on ostettu harkitusti. Olen myös hankkinut jo säilytyskoreja ja laatikoita ja lajitelllut lelut aiheittain laatiloihin, Jatkossa aion olla myös järjestelmällinen ja "ylimääräiset" lelut pistetään välillä jemmaan. Inhoan sotkuista kotia ja haluan tietää tarkasti misssä mikin tavara on.

 • Meillä ei ole lelukaaosta, ainakaan vielä. Joka kerran muistutamme, että lelut pitää koota takaisin omille paikoilleen, ja lapsen huoneessa on runsaasti säilytystilaa kaikille tavaroille ja vaatteille. Joskus lattialle jää jotain tavaraa, mutta se ei haittaa, sillä valtaosa löytää tiensä takaisin kaappiin ilman että siitä pitää enää muistuttaa. Lapsi tykkää itsekin järjestyksestä, joten tämä toimii meillä. Myös se, että lelut palautetaan aina omaan huoneeseen muista tiloista toimii, kun emme ole koskaan ottaneet tavaksi, että leluja raahataan joka tilaan. Tämäkin toimii, kun lapsella on kiva oma huone, missä on hyvä leikkiä ja leluja toki voi ottaa muihin huoneisiin kun palauttaa ne takaisin. Tämä ehkä kuullostaa jotenkin rajoittavalta, mutta voin vakuuttaa että se ei ole sitä ja lapsi voi ihan käyttää luovuttaa ja leikkiä vaikka ei kaaosta olekaan. Perusasiat alusta asti kun opettaa ja säilytystilat ovat kunnossa, niin kaaoksen voi välttää.

 • Meillä ei ole vielä lelukaaosta, onneksi!

 • Meillä ennen hukuttiin leluihin mutta ollaan sekä vähennetty leluja että viety osa varastoon. Kun huomattiin että jos leluja on liikaa, ne vain levitetään kaikki eikä millään juuri leikitä.

 • Meillä kaaos pysyy hallinnassa siten, että osa leluista laitetaan varastoon ja kun ne otetaan taas käyttöön, ne ovat "uusia".

 • Meillä kaikki huoneet on puolillaan poikamme (4v) luluja ! Jollei joka päivä järjestele niitä niinn joutu loikkimaan niitten yli joka huoneessa !!!

 • Meillä kohta 5-vuotiaan pojan huone on täys kaaos, koska leluja on joka paikassa. Purimme ongelman sillä että teimme sängyn kokosen ison laatikon pojan sängyn alle ja kaikki lelut sinne. Mutta sitten tulikin se ongelma, että lelut oli siltikin aina levällään huoneessa, koska poika etti just sitä lelua mitä tarvi. Ja ongelma myös on tuossa isossa laatikossa se, että sinne kertyy kaikki pölyt ja koiran karvat. Pitäisi ilmeisesti hommata monta kannellista laatikkoa ja eritellä lelut (esim. junaradan osat toiseen laatikkoon, legot toiseen, autot toiseen jne.)

 • Meillä kolme lasta 2poikaa ja tyttö,joten leluja on kertynyt ihan kamalasti,enkä ole oikein löytänyt sopivia säilytys laatiikkoa.varsinkin pojilla on erittäin paljon pikku legoja ja pikku autoja,saa olla ihmeissään miten ne aina saisi helposti ja nopeasti kerättyä talteen.tytöllä on kaikkea heppa tavaraa paljon.Kaaos on valtava joka päivä,vaikka osasta tavaroista ollaan luovuttu pois.

 • Meillä leluja ei ole kertynyt vielä liiaksi asti, sillä pikku neitimme on vasta vajaan vuoden. Jottei sellaista lelukaaosta syntyisikään, pyydämme että syntymäpäivälahjat ja joululahjat olisivat vaatetta tms. hyödyllistä. Toki lelujakin lapsella pitää olla, mutta rajansa kaikella.

 • Meillä leluja on joka nurkassa koska kolmen lapsen myötä niitä on kertynyt roimasti. Toimiva lelun säilytys olisi hyvä juttu.

 • meillä leluja on saatu käytettynä ja synttäreinä ja jouluna madottomasti. ennen en raaskinut heittää mitään pois mutta nykyään on pakko käydä lelut väliajoin läpi. olen yrittänyt lajitella leluja mutta silti kaikki ovat sikin sokin, kun on juhlat tulossa niin piilotan suosiolla romut kaappiin.

 • Meillä leluja pursuaa tyypilliseen lapsiperheen tapaan joka paikasta. Ei auta vaikka leluja on jaettu mummilaan, mökille ja kahdelle eri leikkimökille. Kaverien lapset ja hyväntekeväisyyskin on jo saanut osansa meidän lelumääräst-, mutta ei mikään auta. Leluille on hyllyjä,koreja ja kaappeja. Jopa vinttikomero on kohta täynä leluja kun äiti niitä lapsilta pois siivoaa. Perhesemme kuulluu 4lasta (8,5,3, ja 7kk vanhoja tyttöjä) Kaikkein parhaimat lelut ovat niitä mahdillisimman pieniä, mitä pienempi sitä parempi.

 • Meillä lelut on vielä toistaiseksi hyvin hallinnassa, kun tytär on vasta 5kk

 • Meillä oli aluksi leluja vähän missä sattuu ympäri taloa. Tällä hetkellä meillä on alakerrassa huone ihan vain sitä varten, että siellä saa leikkiä, pelata ja levitellä tavaroita miten haluaa. Tosin nekin lelut aina iltaisin siivotaan nätisti koreihin. Toki leluja eksyy eteiseen ja olkkariinkin, mutta yllättävän vähän. Muualla talossa onkin sitten kivasti tilaa poikamme ajella potkuautolla- ja mopolla. Varmaan itsekin tajunut, että kivempi ajella, kun ei ole leluja tiellä. Yläkerrassa pojan huoneessa on myös leluja, mutta nekin aina nätisti saadaan illalla siivottua. Nyt olenkin puolet leluista laittanut jemmaan ja otan ne välillä esille, kun huomaan, että vanhat lelut alkaa kyllästyttää. Näin meidän ei tarvitse olla ostamassa uusia leluja!

 • meillä on 10kk ikäinen poika. Kaikki hänen lelut ovat meiän olohuoneen lattialla. ja niitä on jo kertynyt yks per viikko tahtiin. Aina iltaisin kerään lelut nätisti nurkkaan ettei yöllä kävelis niiden päältä. tarkoituksena on ollut käyä ostamassa joku laatikko niille, mutta olen ollut niin saamaton että se on jäänyt.

 • meillä on 3 lasta, joten lelujakin on mahdottomasti. pari kertaa vuodessa käymme lelut läpi ja laitamme kiertoon sellaiset mitä ei enään käytetä!

 • Meillä on 6 ja 4 vuotiaat pojat ja 1 vuoden vanha tyttö ja voi sitä lelumäärää kun jokaisella on omia ja sitten on yhteisiä leluja! Välillä teemme niin että menen jätesäkin tai monen säkin kanssa poikien huoneisiin lasten kanssa ja tyhjennän urakalla leluja säkkeihin ja varastoon. Jonkin kuukauden päästä annan pojille tyhjänsäkin ja pyydän täyttämään säkin leluilla joita on huoneessa ja sitten tehdään vaihtokauppa ja kappas lelut jotka on ollut varastossa tuntuu uusilta ja mielenkiintoisilta ja niillä jaksetaan taas leikkiä. Välillä varaan kirpparipöydän ja pojatkin saavat laittaa omia lelujaan myyntiin ja tietysti he saavat pitää rahat itsellään.

 • Meillä on aivan järjetön määrä leluja,vaikka puolen vuoden välein viedään ylimääräiset pois..ja lelut ovat aina ympäri kämppää ja kaaos on valtava!

 • Meillä on kaksi alle kouluikäistä poikaa. Heidän huoneensa koko on noin 2m x 3,5m. Toistaiseksi pojat nukkuvat jatkettavissa sängyissä, koska täysipitkiä sänkyjä ei huoneeseen mahtuisi kahta mitenkään. Ja pojat tykkäävät erityisesti legoista, kaikista mahdollisista legoista. Huoneen lattia on aina iltaisin täynnä legoja, ja niitä riittää joka huoneeseen. Ja tietysti on ne muutkin lelut. Vaikka karsinkin säännöllisesti lelulaatikoista rikkinäiset lelut ja rojut pois, niin silti niitä tuntuu riittävän aina vaan joka paikkaan. Poikien huone on niin pieni, ettei siellä juurikaan mahdu leikkimään ainakaan isommilla leluilla. Edessämme lienee muutto isompaan asuntoon, johonkin jossa lapset mahtuvat edes nukkumaan omassa huoneessa normaaleissa sängyissä sitten kun kasvavat sen verran isoiksi.

 • Meillä on kaksi lasta, poika on jo 13v ja tyttö täyttää huhtikuussa 6v. Pojalla on oma huone ja omat tavaransa siellä. Sen sijaan tytön kaikki lelut ja tavarat ovat olohuoneessa. Kaipaisimme kipeästi jotain säilytyssysteemiä. Leluja on jos jonkinlaisissa laatikoissa, kannellisissa ja kannettomissa. Leikkiessä kaikki on levällään lattioilla. Yritän sitkeästi patistaa keräämään lelut leikkimisen jälkeen tosin usein laihoin tuloksin. Kunnon säilytyspaikat selkeyttäisivät tilannetta ja lelut olisi helpompi laittaa omille paikoilleen.

 • Meillä on kaksi pientä lasta. Toinen on 2,5v ja toinen 0,5v. Pojalla (2,5v) on hirvittävä määrä leluja; legoja, pehmoja, junarataa, pikkuautoja, plaston muovisia leluautoja (joita ei kuulemma saa viedä ulos). Tytöllä (0,5v) on myös kaikkea mahdollista lelua, jotka ovat aiemmin olleet isoveljen. Lisäksi on kaikki ne uudet lelut joita joulupukki toi ja on saatu lahjaksi. Olen vain itse sellainen, etten raaski heittää mitään menemään tai viedä edes kirpparille. Kauheimpia ovat kaikki isot lelut jotka vievät lasten huoneesta vähintäänkin puolet. Imurointi on hankalaa kun kaikki ovat tiellä ja sänkyjen alla. Meillä on myös itse kyhättyjä lelu-juttuja, joita ei varmasti saa vielä minnekkään. Esim. pyykkikoneen ostosta jäänyt jättimäinen pahvilaatikko, joka sitten leikkimökiksi kyhättiin, seistä jököttää takkahuoneessa kun kokonsa puolsta se ei muualle mahdu. Odotan jo kauhulla sitä kun nuorempikin on hieman isompi ja meidän talo pullistelee vielä entistäkin enemmän liitoksistaan. Mutta kyllä niillä leluilla leikitäänkin :)

 • Meillä on kaksi poikaa ja leluja sen mukaisesti. Niille on yritetty keksiä jos minkälaista säilytyspaikkaa. Tällä hetkellä isommalla (9 v) on suuri puinen lelulaatikko, aarrearkku legoille ja silti joka paikka on täynnä leluja. Vintille on viety säilytykseen pienemmille tarkoitettuja leluja. Pienemmällä (6kk) alkaa olla myös jo omia leluja ja niille pitäis keksiä oma paikkansa. Jonkinlaisia laatikoita jo onkin, mutta ne ovat jo täynnä...

 • Meillä on kertynyt leluja paljon kun lapsia on viisi, välillä kun kaikki levittää lelunsa niin on oikea kaaos eikä lelut muutenkaan pysy laatikoissaan eikä muutenkaan mahdu niihin. yölläkin kun herää ja kävelee niin väistämättä astuu lelujen päälle. on hankala löytää säilytystilaa kaikille leluille.

 • Meillä on kolme alle kouluikäistä poikaa, lelumme ovat joka paikassa; KOTONA, MÖKILLÄ, AUTOISSA, MUMMOLOISSA, KUMMEILLA JA NAAPUREILLA. Tarttis saada ne järjestykseen.

 • Meillä on kolme lasta ja kaksi varsinaista lastenhuonetta, mutta jostain syystä tuntuu, että lasten tavarat valtaavat vähitellen koko kodin: olohuoneessamme on pallomeri, omassa makuuhuoneessamme on barbie-leikit, keittiön pöydän ääressä piirretään ja askarrellaan, jopa kylpyhuone on täynnä leluja, joilla leikitään suihkussa ja kylvyssä.

 • Meillä on kolme lasta poika 7 v, tyttö 6 v ja poika 2 v. Leluja on hyllyillä, lelulaatikoissa ja sängynaluslaatikoissa. Lisäksi lastenhuone on aivan liian pieni. Olen koittanut karsia ylimääräisiä leluja, mutta silti niitä on liikaa. Tytöllä on tyttöjen lelut ja pojilla ikäeron vuoksi omat lelunsa. Pikkuautot ovat heillä yhteisiä.

 • Meillä on lapsilla tavallaan kaksi leikkihuonetta..toinen on päiväsaikaan virallisessa käytössä kun olen perhepäivähoitaja(jolla 2 omaa lasta 2-ja 4-vuotiaat) ja toinen yläkerrassa lasten makuuhuone,jossa on lasten tärkeimmät lelut (kuten nukkekoti),joita eivät halua jakaa tai muuten vaan viety ylös jotta ei ole kaikki kerrallaan levällään. Molemmissa huoneissa leluja laatikko tolkulla,kun tytär (4-vee)tainnu tulla äiteensä, mitään hyväkuntoista tai korjattavissa olevaa ei heitetä pois. Mutta jahka ilmat lämpiää niin täytyy jo tulevan remontinkin takia käydä leluvarastot läpi ja antaa leluja vaikka eteenpäin tai myydä kirpputorilla.

 • Meillä on leluille omat orthex-laatikot. Järjestys pysyy kun on lapsen opettanut miten lelut laitetaan laatikoihin.

 • Meillä on osa leluista varastossa ja/ kaapissa ja vaihdetaan välillä. Ei kaikkien tarvitse olla esillä ja tuntuu vanhatkin lelut kelpaavan kun on välillä poissa näkyvistä

 • Meillä on sen verran pienet tilat 3h k ja 5 henkilöä..mutta ei huoneisiin tarpeeksi leluja varten hylly tai muuta tilaa.Nykyään kun makuuhuoneet tehdään niin pieniksi,että ei sinne paljoa mitään huonekaluja mahdu ja jos 2 lasta vielä jakaa pienen huonee niin tilaa lelujen säilytykseen on todella vähän.Vauvamme joka on 8kk lelut on vielä olohuoneen puolella siellä missä hänkin vanhempien kanssa päivällä on..

 • Meillä on suuri talo, mutta silti joka paikka on tupaten täynnä. Olemme yrittäneet vähentää tavaraa myymällä kirpputoreilla, antamalla kavereille ja viemällä tavaroita säilöön mummolaan, silti sitä vain kertyy ja kertyy. Lelut ovat toisaalta niitä lapsuuden aarteita, eikä joistakin voi luopua millään.

 • meillä ostetaan leluja kirpputoreilta ja saadaan lahjaksi. lapsemme 4 muksua tahtovat rikkoa ja levittää leluja, niitä on sänkyjen alla ja pitkin lattioita,. kunnon säilytys tilaa ei ole. kaaos on kamala, mutta minkäs teet kun tuntuu et kaikki lelut on rakkaita

 • Meillä pojalla riittää leluja vaikka kuinka paljon, kiitos sukulaisten. Kalliiden lelulaatikoiden ostaminen tuntuu turhalta, ei lapsi niitä kaipaa. Kun meillä lapsi siirtyi omaan huoneeseen, jaoin lelut omiin laatikoihin. Autoille on oma paikkansa, pehmoleluille oma paikkansa jne. 1,5 vuoden iässä poika osaa kerätä lelunsa oikeisiin paikkoihin. Keräämistä helpottaa isot ja värikkäät lelulaatikot, jotka askartelin itse. Banaanilaatikon päälle väriä, kuvia ja kontaktimuovi niin johan pysyy lelut paikoillaan. Joka laatikkoon vain sinne kuuluvien lelujen kuvia, pienenkin lapsen on helppo lelunsa järjestellä. Lisäksi banaanilaatikot on mukavan isoja, joten lelut ei heti pursua yli laatikoista ja yleisilme on siistimpi.

 • Meillä vähän yli vuoden ikäinen tyttö ja jo nyt liikaa leluja, kun mitään emme ole vielä malttaneet heittää pois. Yleensä tyttö ei hirveästi leiki vaan levittää vain lelut ympäri lattiaa:-( Nyt saa kyllä pian kyytiä vauvalelut ja jätetään vain n. puolet jäljelle!

 • Meille on kertynyt kaikenlaisia leluja. On tyttöjen leluja, poikien leluja, muovileluja, legoja, puuleluja, pieniä leluja, isoja leluja ym. ym.... Meillä on kaksikerroksinen koti joten lelut ovat vallanneet molemmat kerrokset, leluja löytyy jopa suihkusta! Miten sitä tavaraa onkin kertynyt niin paljon...

 • Meille on leluja kertynyt hirmusti kolmen lapsen myötä, kun isovanhemmat erityisesti ovat ostaneet jos jonninmoista lelua ja sen lisäksi on osa minun eli äidin omia vanhoja leluja ja iskä, joka on jäteauton kuljettaja, löytämiä puhtaita ja ehjiä leluja. Leluja on kertynyt liiaksikin, ja en tohtisi niitä heittää ainakaan roskiin, joten aina välillä tuntuu, että meillä on lelukaaos. Ainakin osan leluista voisi yrittää säästää tuleville sukupolville!

 • mikä kaaos, ei ostella paljoa leluja

 • Mikä lelukaaos?!?!?? ai, se joka on vallannut koko pienen kaksiomme.... ja varaston... perheemme lapset (3v ja 1v) omistavat aivan liikaa leluja. itse ei olla ostettu oikeastaan yhtään. mutta isovanhemmat ja kummit ovat pitäneet huolen että leluja riittää. varastossa on kaksi jätesäkillistä ja kaapeissa on piiloja silti niitä leluja on lattiat täynnä. löytyy junarataa, legoja,pikkuautoja. ja kaikkea kaksin kappalein kun pitäähän kummallakin olla omat ettei tule riitaa, hassua että vaikka kummalkin on omansa niin silti veljekset tappelee samallalailla leleuista. kohta on pakko tehdä totaali kielto lelujen suhteen että lahjoiksi ei saa tulla yhtään!

 • Minulla jo hiukan isommat lapset.

  On vanhoja leluja, joita saisi laittaa jo kierrätykseen. Lapset vain eivät halua luopua rakkaista lahjoistaa.

  Hyllyt pursuavat tavaraa. Pölyjä on vaikea pyyhkiä. Merirosvolaiva siellä ja legoja täällä. Autotallissa tytön vanha barbit, bräz nuket ja nukkekoti (omilleen säästää).

 • Neljän eri-ikäisen lapsen lelujen säilöminen pienissä tiloissa on osoittautunut meloiseksi haasteeksi. Hiljalleen alkaa helpottaa, kun vauva-ikä on ohitettu ja ne lelut on saatu kiertoo. Isommilla lapsilla on pikkuhiljaa kykyä huolehtia tavaransa huonessaan, eivätkä ne kantaudu perheen yhteisiin tiloihin. Pidämme nuormpien lasten leluista osan välillä kaapissa piilossa, jotta mahtuisimme kulkemaan turvallisesti kotona. Nuorimmilla, kun on taipumus kipata kaikki lelut lattialle ja raivaaminen on aikuisellekin työlästä.

 • niitä löytyy varastosta, leikkimökistä. Ongelmana lähinnä vanhat lelut jotka pitäs viedä kirpparille

 • Njoo, onhan noita kertynyt. Peruslaatikoita kirjahyllyssä jonne lelut kootaan illan päätteeksi.

 • No, tätä kaaosta ei melkein edes voi sanoilla kuvailla. Tyttäreni on jo 15 vuotias ja hänen kaikki lelunsa ovat vielä tallellaan. No, nyt kun on 5 vuotias poika niin hänelläkin on paljon leluja. Ja kun tyttären lelut ovat täyttäneet kaapit, niin pojan lelut ovat aivan levällään olohuoneessa, tyttären huoneessa ja makuuhuoneessamme. Aina kun ollaan perheen kanssa katsomassa lauantai elokuvaa, poikamme tulee siihen telkkarin eteen etsimään lelujaan kun ei ole muutakaan paikkaa, kuin telkkaripöydän dvd- laatikko. sielä sitten hänen autonsa ovat. Laatikot ovat muutenkin todella kalliita ja rahaa ei hirveästi ole ylimääräiseen, joten nyt elämme siis todellisessa lelukaaoksessa. Ja noita leluja kun tulee kokoajan vielä lisää ja lisää ja kohta ei mahduta itse taloon kun lelut ovat vallanneet kaikki huoneet.

 • Olemme isovanhemmat ja meillä on 5 ja 6 -vuotiaat lapsenlapset, vilkkaat pojat. He ovat meillä viikottaisia kävijöitä. Olemme säilyttäneet omien lastemme leluja varastossa ja haimme ne tietenkin pikkupoikien käyttöön, lisäksi on vielä heidän omia lelujaan, joita jää joka vierailulla. Lelut ovat siinä samassa läjässä olohuoneen nurkassa ja jotenkin tuntuu, että leluille ei löydy sellaista luonnollista paikkaa, niitä on vähän siellä sun täällä. Ehkäpä lelukeräyslaatikko auttaisi meidänkin tilannetta!

 • Olen hukkumassa lapsenlapsieni leluihin. Heillä on niitä kotona erittäin paljon ja jostain kumman syystä niitä on kulkeutunut myös mummulaan mahdoton kasa. Lapsista 2 on poikia (6- ja 7-vuotta) sekä tyttö (10-v.). On autoja, palikoita, kirjoja, lehtiä, värikyniä, piirustuspaperia, sekä kaikkea siltä väliltä. Ei oikein voi mitään heittää poiskaan. Kun tulevat käymään, niin on sitten millä leikkiä. Tällä hetkellä lelut ovat vallanneet kokonaan yhden lipaston ja loput ovat sekaisin pahvilaatikossa makuuhuonenn nurkassa.

 • olen käynyt perheissä joissa on tidellinen lelukaaos

 • Olen niin kyllästynyt siihen kun lelut pyörivät lattialla että aina kun on siivouspäivä minä imurilla tyrkkään ne yhteen kasaan ja näin ei tarvitse olla kumarassa niitä jatkuvasti keräilemässä. Viikon aikana kun ei jaksa joka päivä niitä olla keräilemässä on inhottavaa kun koko ajan saa olla varuillaan siitä mihin astuisi. Meillä ei ole toimivaa lelunkeräystä joten siksi leluja pyörii ympäri asuntoa ja se on erittäin rasittavaa!

 • olen seurannut kuuden lapsen tekemää kaaosta.laatikko olisi tarpeen

 • on monta lelua ja palapelejä.

 • On pitkä lattiaa leluja

 • On se vaan kummallista, miten lelut aina eksyvät lattialle. Muutaman kerran lelujen siivousta päivittäin ja muutaman tunnin päästä tilanne sama. Kaikista järkyttävintä on, että lapsi on vielä niin pieni ettei hän saa otettua itse leluja laatikoista! ketähän tässä sitten voisi syyttää, hmm...

 • onhan niitä lelulaatikoita, mutta kun kaikki pitää ottaa niistä aina pois!

 • onhan se niin että leluja saa olla kokoajan korjailemassa ja siivoilemassa, siitä ei pääse mihinkään, tuollainen helpboxi tulisi kyllä tarpeen!

 • onneksi lapsi on vielä niin pieni 1-v ettei aivan kauheaa lelukaaosta vielä pääse syntymään.

 • Onneksi lelukaaos on jo helpottamaan päin kun lapst ovat kasvaneet. Tyttö sanoi pienenä, että sen parempi leikki, mitä enemmän on tavaraa esillä

 • Osa aina syrjään niin tuntuvat taas hetken kuluttua kuin uusilta leluilta.

 • Osa aina varastossa, osa käytössä.

 • Ostamme paljon leluja ,kirjoja ja pelejä kirpputorilta ja se kyllä näkyy... Teemme myös lasten kanssa itse leikkiruokia,leivoksia ja vihanneksia ja niitäkin on kertynyt..

 • Ostetaan aina joku säilytysastia ja hetkessä täysi ja taas pitäisi ostaa uusi.lasten mielipuuhaa kaataa korit sisältöineen lattialle.

 • Ostin kätevän pyörillä olevan kolmelaatikkoisen muovisen lelulaatikon. Pian se pursusi niin, että pyörät eivät enää kestäneet, vaan putosivat pois.

 • Ostin pojalle erikokoisia laatikoita lelujen säilytystä varten. Yhteen pienet autot, toiseen isot, kolmanteen eläimet, legot jne.Sanoin, että nyt on helppo löytää haluamansa lelut ja laittaa ne heti takaisin, kun kyseinen leikki loppuu.Mutta arvatkaapa, jostain syystä kaikki laatikot pitää kaataa yhdeksi kasaksi ja taas aloitetaan alusta..huh huh...

 • ovat tällä hetkellä 150litran jätepussissa ja vintillä,olemme isovanhempia

 • Pääsenkö prinsessahuoneeseen? Katson tyttäremme huoneen ovesta sisälle. Vaaleanpunainen unelmahuone on jälleen kaaoksessa. Vaatekaapille huoneen perälle pitäisi päästä. Voi apua!! Sylissäni on pinkka puhtaita vaatteita, jotka täytyisi saada kaappiin. Tyhjää alaa lattialla ei näy, että pääsisin pinkka ehjänä ja jalat mustelmitta kaapille. Pakko kuitenkin yrittää. Niimpä harpon isoilla askelilla huoneeseen. Barbi ja poni laatikot ovat ylösalaisin keskellä huonetta. Babyboonin vaatteet hujan hajan. Siinä on uusimmat joulupukin tuomat kastemekko ja kevät-takki. Voi ei!!! Toivottavasti ovat vielä eheät. Pääsen huoneen keskelle. Jipii!! Pinkka vielä koossa ja seuraava harppaus. Jotain tuntuu jalan alla. Kuuluu riks...hym...mikähän se oli? Olen selviytynyt vaatekaapille ja sain kuin sainkin vaatteet sinne. Sitten vielä sama matka taksisin ovelle ja ulos huoneesta. Samoilla isoilla askelilla se onnistuu. Vaikka jalkapohjat ovat jo aika hellänä. Tasapaino harjoitukseni on ohi, kunnes jälleen on asiaa tyttäreni huoneeseen.

  Tällainen kaaosnäkymä on aika usein tyttäreni (pian 7 v) huoneessa. Varsinkin kun hänellä on käynyt kavereita kylässä. Muistutan aina, että täyttyy kerätä leikit pois kun leikki loppuu...mutta. Työssäni ryhmiksessä sellaisen käytännön, että emme jatkuvasti kerää leluja pois, vaan lapset saavat leikkiä leikit loppuun. Aina päivän päätteksi viimeistään siivoamme yhdessä lasten kanssa. Kotona on samanlainen käytäntö, että tyttäreni luomuksia ei heti korjata pois. Kaaos onkin valmis. Pitäisi siis siivota useammin ja opettaa siis kotonakin keräämään tavarat. Olen ostellut tyttärelleni sellaista mitä itse en lapsena saanut. On vuodekatos, vaaleanpunainen nukkekoti tavaroineen, hyllyt koristeita varten jne. Perheemme ainoana tyttönä hän saa kaiketi liian paljon. Poikien jutut onkin sitten toinen juttu...

  Nimimerkki: Prinsessahuoneen siivoaja...

 • paljon on leluja lasten lapsilla mutta lasten mielestä ei ole liikaa kaikki ovat tarpeellisia.

 • Pari ensimmäistä vuotta meni ihan hyvin. Sitten alkoi kerääntyä pehmoleluja ja muita leluja enemmän kuin tarpeeksi. Pehmoleluja on sängyn päällä parikin kerrosta. Lelulaatikoita on kolme, eikä niihinkään sovi. Hyllyt ovat täynnä ja ne ovat tietty aina levällään. Leluja satelee joka paikasta. Osa hankitaan itse, mutta osa tulee sukulaisilta ja tutuilta, joista jokainen haluaa tietty ostaa sen hienoimman(=isoimman) lahjan. Voi vain lohduttautua ajatukseen, ettei lasta niinkään vahingoita se, että hän saa kaiken haluamansa, vaan se, että hän ei saa sitä mitä oikeasti tarvitsee. Pyrimme siihen, että tarvitsemansa hän saa.

 • Perheen neljälle pojalle on kertynyt niin paljon leluja lahjoina, ettei kaikki mahdu enää heidän huoneisiinsa tai eivät ainakaan pysy järjestyksessä. HelpBoxit auttaisivat hienosti säilytyspulmissa.

 • Perheessä on yksi ainoa lapsi,ja isä on se joka aiheuttaa meille sen kaaoksen. Asumme erillämme,ja aina kun isä käy,tulee uusia leluja.Tytölläni on oma huone,jossa leikkii ja makuuhuone erikseen.Astmaisena en voi antaa hänen nukkua lelujensa kanssa.Varastot alkavat olla täynnä aina vaan tulee lisää ja lisää..ja isä ei ota kuuleviin korviin.On tytön saatava jos tahtoo. Itse en osta muuta,kuin tarpeellisia tavaroita,tyttö on jo ekeluokkalainen ja leluja tulisi vähentää.Mutta,kun se isä....

 • Perheessämme on 4 lasta (7v, 5v, 4v, 2v), joten ymmärrettävistä syistä lelut vyöryävät monenakin päivänä ulos omista huoneistaan. Olen yrittänyt "toitottaa" lapsille, että edes olohuone pysyisi leluvapaana huoneena, mutta taidan pikkuhiljaa hävitä tämänkin sodan. Legoja löytyy paljon ja pojan kaiken kokoiset dinot, barbit ja muut eläinlelut eivät tuntiakaan pysy omilla paikoillaan. Alkaa hiukan kyllästyttämään tuo jokapäiväinen kaaos. Pieni pakkomielle on tullut itselle, että lasten nukkumaan mentäessä olohuone täytyy olla leluista siivottu. Kun äiti vihdoin saa pepun sohvalle illalla, niin silmissä ei lelut saa vilkkua.

 • Perheessämme on kaksi tyttöä, 3 ja 6 vuotiaat. Tytöillä yhteinen nukkumahuone ja erillinen leikkihuone. Alunperin tarkoitus oli, että leikit pysyvät leikkihuoneessa jota ei tarvitsisi aina siivota ihan tip top kuntoon, mutta tyttöjen leikit alkoivat pikkuhiljaa levitä leikkihuoneen ulkopuolelle. Tämä johtui tilan puutteesta, koska eivät haluneet siivota edellisiä leikkejä pois, niin piti uusille löytää tilaa jostain muualta. Nyt on kuri tiukentunut ja leikkihuone siivotaan kuntoon joka ilta. Haasteen siivoukselle aiheuttaa Barbien lukematon vaate- ja tilpehöörikasa, joka pitää aina levittää pitkin lattioita, jotta löytää juuri sen oikean kengän.

 • Perheessämme on kolme lasta ja parhaillaan vain yksi lastenhuone. Nuorimman leluja pyritään säilyttämään kahdessa rahissa olohuoneessa, mutta kummasti ne kulkeutuvat sieltä ympäri taloa. Isojen huoneessa leluja säilytetään pääosin koreissa ja avoinaisissa hyllyissä, josta nuorimmainen monta kertaa päivässä vetää kaiken käsiinsä saamansa lattialle - ja siitä edelleen ympäri taloa. Vanhemmat sitten siivoavat pikkuautoja ja leikkiastioita pois jopa vessasta ja kylpyhuoneesta sen, minkä muilta hommiltaan kerkeävät. Kaiken huippu on lastenhuoneen lattia, joka on usein niin täynnä kaikkea mahdollista legoista nukenvaatteisiin, etteivät isot mahdu omine leikkeineen sekaan. Ihan järkyttävää!

 • Perheessämme on vasta yksia lapsi ja hänkin juuri ensimmäisen vuotensa täyttänyt ja silti leluja pursuaa ovista ja ikkunoista! Pojalla on lelukopassa uusia leluja isovanhemmilta, isoisovanhemmilta, vanhemmilta, ystäväperheiltä ja jopa isänsä ja tätinsä vanhoja leluja kolmen vuosikymmenen takaa. Huh. Vielä lelut mahtuvat yhteen huoneeseen, mutta ilman ronskia karsintaa tila lakaa vähitellen loppumaan. Mistäpä tietäisin mitkä jo joutavat pois!? Tarvinnee tehdä leluille kevätsiivous ja noudattaa jatkossa "yksi uusi lisää, viisi vanhaa vintille" -taktiikkaa...

 • Perheessämme ovat 5- ja 7-vuotiaat pojat, jotka levittävät päivittäin lähes kaikki legopalikkansa huoneensa lattialle. Lisäksi 3-vuotias tyttömme ottaa omin lupinensa hyllystä isompien lasten pelejä ja palapelejä ja tyhjentää laatikot lattialle...

 • Pienen asunnon riesana on suunnaton määrä leluja. Minä niin vakaasti päätin etten osta lapselle jatkuvasti uutta roinaa, mutta aina vaan tarttuu matkaan jotain kivaa. Olohuoneeseen tehdään polkuja kulkemista varten. Täytyyhän lapsen saada leikkiä!

 • Pienet Magnex-kuulat ovat hankalia säilytettäviä ja vaatisivat kunnon säilytyslaatikot, jotka olisi helppo siirtää paikasta toiseen ja askarrella siellä missä kulloinkin on hyvää tilaa. Ne voisi ttaa myös mukaan mökille tai lomille toiseen paikkaan. Kun niitä on saanut lahaksi jo vuosia, on niitä kertynyt todella paljon.

 • Pieni kaksitasoinen kotimme asettaa päivittäin haasteen, kuinka 1v.4kk-vanhan poikamme kanssa selviämme "liukastumatta banaaninkuoreen" leikkien keskellä. Olemme perineet sisareltani paljon leluja ja niitä tosiaankin on paljon. Poikamme on onneksi oppinut jo, että tietyillä leluilla on omat ominaispaikkansa, mm. kirjat, autot parkissa jne., mikä helpottaa lelukaaoksen keskellä sukkulointia. Toisaalta tavaroiden lajitteluleikit ovat nyt iso hitti ja siksi niitä löytää mitä mielenkiintoisimmista paikoista jatkuvasti. Olenkin naurahtanut, että kun olen kerännyt lelut 19. kerran saman päivän aikana, se ei ole kovin tuottavaa työtä! Äitinä olen luopunut ajatuksesta, että koti on järjestyksessä tässä vaiheessa elämää - tältä tämän kuuluu näyttää nyt. Mutta olisihan se kiva välillä, että tavaroita yksinkertaisesti olisi vähemmän.

 • Pieni kämppä ja vähän kaappeja (säilytystilaa), joten kaaos on valmis...

 • Pikkuisia legoja ja isompia legoja on kaikkialla pöydillä tuoleilla sängyssä ja maton alla :) Legoja siellä ja legoja täällä kirjahyllyn ja telkkarin päällä.

 • pikkulegoja ja petsitavaroita pyörii jaloissa... olisiko apua saatavilla? t: epätoivoinen äippä

 • Pikkulegot ovat vallanneet olohuoneemme lattian. Lapset haluavat leikkiä siellä, missä aikuiset ovat - eivät lastenhuoneessa. Mielelläni seuraan heidän leikkejään lähietäisyydeltä, mutta leikin päättyessä legot lsaisivat löytää tiensä takaisin säilytyslaatikkoonsa eivätkä jäädä legopiikkimatoksi vaanimaan meitä vanhempia, kuten valitettavasti usein tapahtuu..

 • Poikamme 1v2kk ei vielä kovin pahaa kaaosta saa aikaiseksi mutta sitä kaaosta ja kesää odotellessa :)

 • Pojallamme on toistasataa pikkuautoa ja niitä on ihan joka paikassa. Aamulla herää siihen kun puoliunessa astuu jonkun päälle ja kuuluu aina melkoinen huuto.

 • Pojan huone tuntuu olevan kokoajan kaaoksessa...joskus tuntuu olohuonekkin menevän sekaisin leluista silloin täytyy muistuttaa, että leikitään omassa huoneessa. Lelulaatikot auttaa vähän pikku roinat pysyy niissä jonkin aikaa.

 • Pojat levittävät kaikki lelut aina lattialle, vaikka ne olisi juuri kerätty. Leluja viedään vintille, mutta niitä haetaan sieltä enemmän kuin viedään toisia pois. Tuntuu että lelut eivät sovi minnekään.

 • Saapi nähdä sitten vuoden päästä

 • sai väistellä ettei olisi kaatunut

 • Säilytämme lasten leluja ym. lastenlasten käyntejä varten.

 • Säilytystilasta on alituinen puute

 • sdhg

 • se on aika järkytttävä kun menen huoneeseen en pääse melkeempä ovesta ulos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Se on kyllä ihme miten lapset (3 ja 6 v) saavat lelut levitettyä hetkessä ympäri taloa. Nukkeja, autoja, värityskirjoja, leikkiastioita, legoja, muumitalon osia... ja siivoukseen saa heitä tosiaankin patistella, oma-aloitteista kaipuuta siistiyteen ei ainakaan vielä näytä olevan. Yhdessä iltaisin yritämme keräillä tavaroita takaisin laatikoihin.

 • Se on sanoin kuvaamaton sekamelska.

 • se on totaalinen ja kaikkialla kodissa!!!

 • se on valtava 9 lasta,katasrofi

 • se on valtava ja haastava kun on kaksi pientä

 • Se on vasta tulossa:)

 • Selviämme lelukaaoksesta muutamalla konstilla:

  1. Emme itse osta leluja lapsellemme muualta kuin kirppareilta satunnaisesti. Vain hyväkuntoisia ja edullisia. Muuten sukulaiset ja ystävät kyllä ovat pitäneet huolen että leluja ON!

  2. Lelujen paikka on laatikossa kun niillä ei leikitä.

  3. Toisessa laatikossa pidämme osaa leluista jemmassa ja vaihdamme "käyttölelut" silloin tällöin ja taas ne vanhat tuntuvat kuin uusilta.

 • Silloin on lelukaaos kun sukulaillapset tulevat käymään.

 • Silloin, kun kaikki lelut on hujan hajan

 • Sitä normaalia. Kaikki levällään lastenhuoneessa,

 • Tietokonetarvikkeet tarvitsisivat säilytystilaa

 • Tytön ja pojan huone täynnä leluja. Ne on laitettu kaappeihin ja laatikoihin, mutta olisi kiva laittaa ne säilytyslaatikoihin. Toisi huoneeseen uudenlaisen ratkaisun....

 • tyttärellä 8v on mahdoton silppuamisvimma ja leikeissäkin kuuluu olla paperissilppua:)sitä on sitten joka paikassa enkä kuitenkaan raaski kieltäkään kiun tuntuu olevan niin hauskaa ja kuuluvan juuri niihin leikkeihin,mutta silppuaa pillimehupurkit,serlapaperiarkit yms :)

 • Tyttöjen huoneessa on jokainen hyllykkö, vaatekaappi ja sängysaluslaatikko käytetty lelujen säilytykseen. Tytöt (3v ja 1v) nukkuvat eri aikaan päiväunet, joten toisen nukkuessa leluja pitää olla myös muualla kuin lastenhuoneessa, joten olohuoneessa on vielä 2 muovilaatikkoa leluja. Itse yritän karsia leluja, joilla ei leikitä, mahdollisimman nopeasti pois, mutta muutaman kerran on tullut itku, kun äiti on myynyt jonkun lelun kirpputorilla ja juuri se lelu olisikin ollut nyt kiva :) Toivon, että tyttöjen kasvaessa lelut pienenevät ja molemmat leikkivät samantyylisillä leluilla, jolloin määrä ehkä vähenee.

 • Vaatekaapissa on enemmän leluja kuin vaatteita. Oven kun aukaisee ne meinaa vyöryä päälle. Hyllykkö on täynnä erilaisia laatikoita ja koreja- näkymä on levoton. Koreista huolimatta leluja pyörii pitkin lattioita. Koulupöytä on aivan täynnä tavaraa- ei siinä mitään tehtäviä voi tehdä.

 • Vaikka meillä on vain yksi lapsi, niin lelut valtaavat välillä koko olohuoneen lattiankin. Duplolegot ovat ikävän tuntuisia paljaan jalan alla ja duploja meillä riittää ja lapsi kaataa välillä tahallaankin kaikki keskelle lattiaa ja levittää ympäri huonetta. Äiti saa sitten kontata keräämässä sohvien ja muiden hankalien kalusteiden alta! Sukulaisilta on saatu paljon leluja lahjaksi, vaikka olemme yrittäneet itse lelumäärää rajoittaa, niin kiitos sukulaisten meillä on todellinen lelukaaos päivittäin. Sitkeästi kuitenkin opetamme lapselle, että lelut kerätään aina iltaisin pois lattioilta ja järjestellään omille paikoilleen, jostain syystä vain säilytystila alkaa loppua!

 • Vaikka meillä on vasta 7kuukautta vanha poika niin leluja on jo nyt kahdessa isossa pahvilaatikossa eikä ne ole oikein hyvännäköiset olohuoneen nurkassa.

 • Varsinkin olohuone pursuaa leluja ja vaikka ne yritetään välillä viedä lastenhuoneeseen, niin sinne taas uudestaan kerääntyvät

 • Vielä ei kaaosta ole ja toivottavasti siltä vältyttäisiin keksimällä leluille kunnon säilytystilat kun niitä ei tarvita.

 • Vielä ei ole liikaa leluja kertynyt, kun lapsi on vasta syntymässä.

 • VOI EI!!!!!!!!!!!! Legot varsinkin ne PIENET.ärgg.Niitä löytyy jokapuolelta ja auts ku niihin on yöllä astunut.Monta vuotta lapset saanut synttärilahjaksi ja ostettu "krääsää" leluja.Ja 1-2-viikkoa niillä leikittiin ja nurkkaan nekin joutu.Äiti (siis minä) jo hermorauniona leluihin,ei tykkää lelukaupoistakaan enään! =) Johan noita leluja on vuosien jälkeenkin julmasti laitettu roskikseen,kun niillä ei lapset leiki,eikä muista niitä. Nuorin on puolitoistavuotias ja hänelle ei todellakaan SAA kertyä semmosta määrää roinaa kotiin. Joitakin kyllä säästetään.

 • Yleensä asunnoissa ja niin myös meillä on lastenhuone todella pieni. Sinen mahtuu sänky, pieni pöytä ja tuoli, hyllyjä jos haluaa on ne kiinnitettävä seinään ja niitä on useita ja kaikki täynnä leluja. Niimpä olohuoneesta on puolet leluja varten ja siellä on muutamia hyllykköjä ja yksi kaappi, kaikki sisältä ja päältä täynnä leluja. Nyt niitä on jo olohuoneen pöydänkin alla. Lisää tulee (ainakin synttärilahjaksi) eikä mistään entisestä raaski luopua. Jopa pussilakana joka kului puhki, siitä oli tehtävä kahdelle pehmolelukoiralle omat pussilakanat. Sitä ei saanut suoraan heittää pois. Kyllä kaikki erilaiset laatikot ja säilytysmuodot olisivat tervetulleita tämä kaaoksen selvittämiseksi.

 • yleensä lattialla on kaikki legot, junaradat, lelut, palapelit yms. levitettynä ja vain yhdellä lelulla leikitään

 • Yleensäkkin aika hyvin on paikat siistinä. Yleensä tavarat ovat siellä missä ne pitää olla. Jotenkin kun alusta näyttää miten pitää laittaa, niin sitten hyvin menee siivouskin. Kuitenkin lisätilaa tarvitsee varsinkin uudet lelut, Kun ne on helposti särkyviä. Niin helposti saisi laatikossa niitä pidettyä.

  heh heh Huomasin, tässä kun aloin kirjoittelemaan, että tuossahan minun jalkojeni alla on lego palikkoja näköjään levitetty. Että on taidettu tietokone pöydän alle leikkiä jotain Sota leikkejä. ;)

 • Ylettömän pieni asunto, mitättömine säilytystiloineen yhdistettynä keräilijähenkiseen neljän ihmisen muodostavan perheen tavaroihin on melkoisen hankala yhtälö. Olen mielestäni kohtalaisen hyvin, olosuhteisiin nähden, onnistunut olemaan melkoinen "tilaihme". Erilaiset laatikot kieltämättä ovat yksi salaisuuteni.

 • Yritän pitää leluja jonkinlaisessa hallinnassa, mutta se tuntuu toivottomalta. 3 Vuotias tyttö kantaa kaikki lelut aina sitämukaa esille kun niitä siivoaa ja useinmiten leikit jäävät levälleen vaikka pyytäisin keräämään lelut paikoilleen. Lelujen lisäksi tyttö kaivaa keittiön kaapeista ruoanlaittovälineet ja -kulhot esille leikkejään varten ja sitten kun niitä itse tarvitsisi, on tavarat hukassa. Niinkuin vaatteet ja muutkin tavarat, jotka ovat leikkien jäljiltä ties missä. Oma esimerkki järjestyksenpidosta varmaan ei ole paras mahdollinen...